Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

Britanski upor pogubni politični korektnosti: Doctorja Whoja ne more igrati ženska!

Objavil 08. 08. 2017 pod kategorijo KULTURA, POPI. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

Sredi julija je BBC One razkril, da bo 13. Doctorja Whoja v istoimenski seriji upodobila Jodie Whittaker. Odločitev producentov serije, ki je v letih predvajanja dobila status kulta in ima tudi pri nas nemalo oboževalcev, da bo “novi Doctor Who” ženska, pa je naletela na bolj buren odziv, kot so pričakovali. Večina odzivov na novico naj bi bila sicer pozitivnih, a se je to izkazalo za prikrojeno početje, saj so se na socialnih omrežjih znašli tudi zapisi, da Doctorja Whoja ne more igrati ženska. Ni prvič; podobno se je zgodilo, ko je– politični korektnosti zaprisežena- producentska smetana objavila, da bi v prihodnosti Jamesa Bonda lahko upodobil črn igralec.

BBC je zdaj v ofenzivi pomirjanja javnosti; zatrjujejo, da je Jodie Whittaker zgrešila odzive oboževalcev o njeni vlogi Doctorja Whoja. Igralka je sedaj za BBC– bodite pozorni (!)- povedala, da s kritikami ni seznanjena, ker socialnih omrežji ne uporablja. Kar je pri tem posebej zanimivo, je dejstvo, da se vam ob poizvedovanju v spletnih brskalnikih- denimo Googlu- nemalokrat kar samo izpisalo “Jodie Whittaker selfies”. Za kaj, čemu jih torej posname in kje jih uporablja?!

Kakor koli; Jodie Whittaker je prvič po najavi nove vloge povedala, da je lahko njena neaktivnost na socialnih omrežjih hkrati blagoslov in prekletstvo, saj po svoje zamuja veliko zabavnih zadev, hkrati pa tudi slabih. Si je pa ogledala video, na katerem je ovekovečena neprecenljiva reakcija deklice ob razkritju, da bo ona novi Doctor Who. V intervjuju potem sledi odločilna izjava. Igralki se namreč zdi vznemirljivo, da bo Doctor Who po novem ženska: “Častiti moramo različnost. Upam, da moj spol ni zastrašujoč. V svetu Doctorja Whoja ni pravil.”

V priljubljeni televizijski seriji bo Jodie Whittaker nasledila Petra Capaldija, ki je že v začetku leta napovedal, da bo vlogo opustil konec tega leta z božično epizodo. Igralka je povedala, da se je srečala z vsemi, ki so doslej igrali doktorja, a jih ni prosila za nasvet. Neke vloge po njenih besedah nihče ne igra tako kot njegovi predhodniki. Ima pa občutek, da bo vloga zanjo zelo vznemirljiva.

Dodala je, da si kot oboževalka serije ni nikoli predstavljala, da bi lahko v njej igrala, zato je vse skupaj zanjo še toliko bolj čustveno. Veseli se tudi sodelovanja z novim izvršnim producentom serije Chrisom Chibnallom, ki ga zelo spoštuje zaradi televizijske serije Broadchurch. (sta/ ured)

 

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Priporočamo še te vsebine

Dunajski valček na Unescovem seznamu nesnovne kulturne dediščine
Na slovenskem predizboru za Evrovizijo 2018 se bo pomerilo 16 izvajalcev
Da Vincijevega Odrešenika sveta pridobil muzej Louvre, a ne tisti v Parizu, ampak v Abu Dabiju
Švedski film Kvadrat Rubena Östlunda najboljši evropski film 2017

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočiloOglasno sporocilo

Anketa

SDS je v DZ vložila predlog za ustavno obtožbo zoper premierja Mira Cerarja zaradi zadeve Šami. Vaš komentar?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo