Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

Volitve, Patria, POP tv, verzija 2017: specializirano državno tožilstvo zaradi pranja denarja vložilo obtožnico zoper Walterja Wolfa

Objavil 07. 08. 2017 pod kategorijo POLITIKA, SLOVENIJA, SODSTVO. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

Specializirano državno tožilstvo je zaradi pranja denarja 10. julija vložilo obtožnico zoper poslovneža Walterja Wolfa, ki pa še ni pravnomočna, so za STA potrdili na tožilstvu. Po poročanju POP TV gre za 2,3 milijona evrov, ki naj bi jih Wolf dobil od dela provizije Patrie pri poslih za dobavo oklepnikov Slovenski vojski. Denar, zaradi katerega so vložili obtožnico zoper Wolfa na mariborsko sodišče, naj bi po poročanju POP TV izviral iz podkupnin v aferi Patria in naj bi potoval na različne račune bank v Avstriji, Liechtensteinu in Kanadi, v gotovini pa tudi v Slovenijo.

Obtožnica Wolfu po navedbah medija očita, da je razpolagal z denarjem iz kaznivih dejanj, da bi prikril izvor denarja, ki ga je Patria namenila za podkupnine. 3,6 milijona evrov naj bi nakazali na račun avstrijske družbe posrednika in lobista Wolfganga Riedla, ta pa naj bi poskrbel, da je 2,3 milijona evrov dobil Wolf. Ta je sicer po navedbah POP TV očitke že večkrat zavrnil, njegov odvetnik Andrej Kac pa je danes za STA pojasnil, da ga Wolf v tem primeru še ni pooblastil za dajanje pojasnil. Wolf na telefon za STA ni bil dosegljiv.

Wolf je bil sicer med osumljenimi v aferi Patria, a je kazenski pregon zoper njega avgusta 2015 zastaral. Sredi sojenja je namreč odšel v Kanado, zato ga je sodišče izločilo iz postopka in spomladi 2013 zanj izdalo mednarodno tiralico. Kanadski policisti so ga aretirali januarja 2015, a je bil nato ob plačilu varščine izpuščen na prostost. Nato pa je kanadski minister za pravosodje umaknil slovensko prošnjo za Wolfovo izročitev, saj kanadsko sodišče zaradi procesnih in pritožbenih rokov izročitvenega postopka ne bi moglo izpeljati do nastopa absolutnega zastaranja.

Wolf je bil med obtoženimi v zadevi Patria tudi v Avstriji, kjer mu zaradi odsotnosti sodbe niso izrekli. (sta)

 

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Priporočamo še te vsebine

Pred bančno komisijo DZ danes tudi bivši PV Janez Janša; ta je včeraj Bobovniku očital skrivanje ime…
Na UM mednarodni simpozij o reformaciji in o tem, kako nas danes nagovarjata Luther in Trubar
Anketa Dela: Pahor bo v nedeljo zmagal, a ne s prevelikim naskokom pred Šarcem
Pravosodni minister Klemenčič po pričakovanjih prestal interpelacijo

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočilo

Oglasno sporocilo

Anketa

SDS je v DZ vložila predlog za ustavno obtožbo zoper premierja Mira Cerarja zaradi zadeve Šami. Vaš komentar?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo