Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

Na čelu urjenja ženskih pripadnic Islamske države 23-letna Kosovka Qamile Tahiri

Objavil 17. 07. 2017 pod kategorijo BALKAN, BLIŽNJI VZHOD, SVET. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

Na strani skrajne skupine Islamska država v Siriji in Iraku se po podatkih kosovskega centra za varnostne študije bori tudi 44 državljank Kosova in 60 žensk iz BiH. Med njimi je najbolj znana 23-letna Qamile Tahiri. Po poročanju kosovskih medijev naj bi vodila kamp za urjenje džihadistk Islamske države v Siriji.

Tahirijeva naj bi bila po poročanju srbske tiskovne agencije Tanjug, ki se sklicuje na ruski medij Sputnik, ena od najbolj skrajnih predstavnic IS iz regije. Pod njenim pokroviteljstvom naj bi v vrste IS prišlo več deset Kosovk, Albank in Makedonk. Njena desna roka naj bi bila Laura Huseini, prav tako iz Kosova, ki naj bi v vrste IS pripeljala tudi soproga in brata.

Naloga žensk znotraj IS ni samo, da so neveste džihadistov, ampak predvsem novačenje novih članov IS, zlasti prek svetovnega spleta. Po navedbah Sputnika ima IS v svojih vrstah več brigad, ki jih sestavljajo samo ženske. Najbolj znana naj bi bila zloglasna ženska brigada Kansa, ki so jo ustanovili leta 2014 in je ime dobila po Kansi, arabski pesnici iz zgodnjega obdobja islama, še povzema Tanjug. (sta)

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Priporočamo še te vsebine

V knjigi Na poti papež Frančišek opisan kot prerok in romar miru
Na Karibih in Floridi evakuacija ljudi pred prihodom Irme
Turčija zaradi naraščanja "rasizma" izdala opozorilo za potovanja v Nemčijo
"Raketni mož" grozi "dementnemu starcu": Severna Koreja bo razmislila o najhujši…

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočilo


Oglasno sporocilo

Anketa

24. septembra bo referendum o gradnji 2. tira. Ste za ali proti?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo