Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

Na Hrvaškem pri Biogradu na moru odprli zabaviščni park Mirnovec

Objavil 15. 07. 2017 pod kategorijo LAJF, ZANIMIVOSTI. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

Blizu Biograda na moru je danes popoldne vrata odprl največji zabaviščni park na Hrvaškem, Fun park Mirnovec. Gre za 14 milijonov evrov vredno investicijo, ki je grajena po vzoru svetovnih središč adrenalinske zabave, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Park se razprostira na 45.000 kvadratnih metrih površine, zasnoval pa ga je italijanski arhitekt Franco Barazzoni, po navedbah Hine eden najboljših in najbolj poznanih arhitektov zabaviščnih parkov v svetu.

Investitor je družba Mirnovec pirotehnika iz Samobora, poznani proizvajalec pirotehnike, ognjemetov, filmskih in zabavnih efektov.

“Upamo, da je to uspešen začetek, saj se projekt nadaljuje,” je po odprtju poudaril direktor parka Boris Kovaček. V prvi fazi želijo doseči 300.000 obiskovalcev letno, medtem pa že načrtujejo širitev.

Med idejami je sicer tudi gradnja namestitvenih zmogljivosti ali morda akvarija. “Videli bomo, idej je veliko, a najprej moramo oddelati tako, kot je treba,” je dejal Kovaček.

V parku bo zaenkrat zaposlenih 120 ljudi, od tega 20 stalno, ostala delovna mesta pa bodo zapolnili študenti in sezonski delavci.

Park je sicer razdeljen na tri dele: Divji zahod, Vesolje in Gusarsko mesto. Vsak del nudi kombinacijo atrakcij in iger za otroke in odrasle.

V prvih 10 dneh, do 25. julija, bo vstopnice mogoče kupiti izključno prek interneta. Park bo namreč v tem obdobju deloval z omejenimi kapacitetami, da bi se lahko zaposleni polno uvedli v delo. Krajši bo tudi obratovalni čas parka, ki bo odprt od 15. do 23. ure, cene pa tako znižane. Prvih pet dni bo cena vstopnic od 100 do 120 hrvaških kun (od okoli 13,5 do okoli 16 evrov).

Park naj bi bil sicer odprt od velike noči do novega leta. V pred- in posezoni bo deloval ob koncih tedna, v turistični sezoni pa vsak dan. (sta)

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Priporočamo še te vsebine

Zarisana meja na prijateljski način: Belgija podarila Nizozemski dva polotoka, od slednje pa dobila …
Video: Trump pozabil besedilo državne himne
Catherine Deneuve z javnim pismom brani pravico moških do zapeljevanja žensk
Snežna pravljica z napako: na zahodu Avstrije in v Švici zaradi obilnega sneženja več vasi nedostopn…

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočiloOglasno sporocilo

Anketa

SDS je predstavila alternativni vladni program za področje notranjih zadev. Ga podpirate?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo