Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

Na jugozahodu BiH izbruhnil velik požar, širok okoli 30 kilometrov

Objavil 15. 07. 2017 pod kategorijo BALKAN, SVET. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

V bližini mesta Ljubinje na jugozahodu Bosne in Hercegovine je v petek izbruhnil velik požar, ki se danes širi z veliko hitrostjo. Gasilci se trudijo omejiti plamene, ki ogrožajo več naselij, poročanje lokalnih medijev povzema srbska tiskovna agencija Tanjug.

“Razmere so katastrofalne. Gori gozd in nizko rastlinje. Začelo je tudi pihati, kar dodatno otežuje gašenje in razpihuje ogenj,” je povedal poveljnik civilne zaščite Ljubinje Miodrag Ilić.

Požarna črta je danes dopoldne dosegla dolžino med 20 in 30 kilometrov, pri čemer so ogrožena tudi že tri naselja v občini Ljubinje. Gasilci skušajo medtem preprečiti širjenje proti drugim naseljem in magistralni cesti, ki teče ob mestu in med drugim vodi v Trebinje in hrvaški Dubrovnik.

Pri tem se soočajo s slabo opremljenostjo, saj sprva niso imeli niti dovolj nahrbtnih brentač za gašenje. Gasilsko društvo Trebinje in civilna zaščita sta ljubinjskim gasilcem tako danes dostavila 25 brentač, poroča srbski spletni portal Blic.

Trebinjski gasilci, ki so najbližje požaru, pa medtem niso mogli pomagati pri gašenju, saj se z ognjem soočajo tudi na območju svoje občine, še navaja Tanjug. Ponoči se je sicer s požarom v Ljubinju borilo več kot sto gasilcev, gozdarjev, policistov in drugih prostovoljcev.

Po poročanju spletnega portala televizije Al Džazira Balkans gori tudi na planini Čvršnica, kjer je zagorel borov gozd, so sporočili iz civilne zaščite. (sta)

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Priporočamo še te vsebine

"Roke gor": Ivica Todorić se je v Londonu predal policiji
Le Penova ob poslansko imuniteto zaradi grozljivih posnetkov IS
Tudi Putin in Erdogan za iskanje politične rešitve konflikta v Siriji
Evropski poslanci pozvali k okrepitvi boja proti izogibanju plačila davkov

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočilo

Oglasno sporocilo

Anketa

SDS je v DZ vložila predlog za ustavno obtožbo zoper premierja Mira Cerarja zaradi zadeve Šami. Vaš komentar?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo