Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

Ob vedno novih prihodih migrantov in z razširitvijo sprejemnih točk se v Italiji krepi odpor

Objavil 15. 07. 2017 pod kategorijo EVROPA, SVET. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

V južnoitalijanska pristanišča je v petek prispelo novih 5000 migrantov, danes jih pričakujejo še 2000. V pristaniških mestih se medtem krepi odpor proti načrtom italijanske vlade, ki želi vzpostaviti šest dodatnih sprejemnih točk, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Eno od novih sprejemnih točk, t. i. hotspot, naj bi vzpostavili v pristaniškem mestu Civitavecchia severno od Rima. Temu nasprotuje župan Antonio Cozzolino iz vrst gibanja Pet zvezd. Poudarja namreč, da pristanišče v mestu, ki je pomembno vozlišče za križarke, ni primerno za sprejemanje migrantov.

Še več sprejemnih točk naj bi vzpostavili v Salernu, v Kalabriji in na Sardiniji. V Kalabriji je konservativna stranka Naprej Italija nekdanjega premierja Silvia Berlusconija že začela zbirati podpise proti takšni potezi.

Ob sprejemnih točkah italijanska vlada načrtuje tudi 18 dodatnih t. i. centrov za identifikacijo in izgon, po enega v vsaki od italijanski regiji. Tam naj bi migranti, ki nimajo pravice ostati v Italiji, čakali na deportacijo.

Letos je v Italijo prek Sredozemskega morja prispelo že skoraj 89.000 beguncev, kar je približno petina več kot v enakem obdobju lani. Okoli 90 odstotkov jih je pot čez morje začelo v Libiji.

Italija v EU zaenkrat neuspešno terja bolj pravično porazdelitev bremena migrantske krize. Trenutno v nastanitvenih centrih in na drugih lokacijah skrbi za skoraj 200.000 beguncev. (sta)

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Priporočamo še te vsebine

Kremelj krvavi napad na novinarko pripisal "norcu" in zavrnil kritike o vladni sovražnosti…
V Wittenbergu slovesno ob 500. obletnici objave Luthrovih tez, tam bo tudi kanclerka Merklova
Spet provokacija: Pentagon objavil in hitro umaknil tvit s pozivom k odstopu Trumpa
Rusija, Turčija in Iran za novo konferenco o Siriji

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočilo

Oglasno sporocilo

Anketa

SDS je v DZ vložila predlog za ustavno obtožbo zoper premierja Mira Cerarja zaradi zadeve Šami. Vaš komentar?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo