Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

Nad Janšo na sodniji v Titovem Velenju zelo rigorozno zaradi tvita, poštarja in še kakšne banalnosti!?

Objavil 14. 07. 2017 pod kategorijo DRUŽBA, FEATURED, MEDIJI, POLITIKA, SLOVENIJA. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

Okrajno sodišče v Velenju je zavrnilo predlog predsednika SDS Janeza Janše, s katerim je želel doseči razveljavitev sodbe tega sodišča, po kateri mora novinarki RTV Slovenija Eugeniji Carl zaradi kot bi žaljivega tvita plačati 6000 evrov odškodnine.

Janez Janša se je na to odločitev sodišča že odzval prek Twitterja: “Presstitutke lahko o drugorazrednih nekaznovano lažejo in jih medijsko morijo, če pa o njih kdo zapiše resnico, je kaznovan.

Kot je za STA povedala Carlova, jo veseli, da je sodišče sledilo njenim navedbam, saj če bi avtorju tvita ugodilo, bi to pomenilo tudi konec instituta fikcije vročitve, kar bi bil precendens v pravosodju.

Sodišče, ki je že lani razsodilo, da je bil zapis vsebinsko žaljiv že sam po sebi, je tokrat ugotovilo še, da je za zamudno sodbo odgovoren zgolj in samo njegov avtor, čeprav je poskušal krivdo prevaliti na druge, recimo na poštarje, je dejala Carlova.

“Ker ni znal utemeljeno pojasniti zakaj pošte ni dvignil, saj za to ni bilo nobenega prepričljivega razloga, lahko utemeljeno sklepamo, da je bilo tudi sodišče mnenja, da je šlo za izmikanje vročitvi. Enak razplet pričakujem tudi v primeru kolegice Mojce Šetinc Pašek, prepričana pa sem, da se bo toženec za svoj tvit se naprej pritoževal,” je še izpostavila Carlova.

V pravdni zadevi, v kateri je novinarka Radiotelevizije Slovenija Carlova od Janše terjala plačilo odškodnine zaradi tvita, je velenjsko okrajno sodišče lansko jesen razsodilo, da je bil Janšev tvit žaljiv, ter mu naložilo plačilo 6000 evrov odškodnine. Pri tem je sodišče izreklo zamudno sodbo, ker tožena stranka ni v roku odgovorila na tožbo.

Janša je želel v postopku dokazati, da ima pravico do vrnitve v prejšnje stanje. Na tožbo namreč ni odgovoril, ker sodnega pisanja lani v času poletnega dopusta ni prejel oz. mu ga vročevalec ni vročil, je zatrjeval. Če bi mu sodišče ugodilo, bi se sodba razveljavila in postopek bi se začel znova.

Zaradi istega tvita je Janšo tožila tudi novinarka RTV Slovenija Mojca Šetinc Pašek. Tudi v tem primeru je velenjsko okrajno sodišče v zamudni sodbi ugodilo zahtevi Šetinc Paškove po odškodnini v višini 6000 evrov, a je tudi v tej zadevi Janša zahteval vrnitev v prejšnje stanje, ker tožbe ni prejel in nanjo ni odgovoril.

Obe novinarki Janšo zaradi tvita tožita tudi kazensko. Na predobravnavnih narokih v kazenskih zadevah na celjskem okrožnem sodišču 13. aprila letos Janša ni priznal krivde zaradi spornega tvita. V njem je na družbenem omrežju Twitter zapisal: “Na neki FB strani javne hiše ponujajo poceni usluge odsluženih prostitutk Evgenije C in Mojce PŠ. Eno za 30 evrov, drugo za 35 evrov. #ZvodnikMilan.”

Pod črto: odločitev sodnije v Titovem Velenju je bila pričakovana. Janez se ne piše Janković in obe t.i. novinarki iz javne hiše sta iz Kučanovega gnezda… (sta/ured)

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Priporočamo še te vsebine

Grims: V 19 primerih zahteva za izločitev prisluhov zavrnjena, v primeru Jankovića sodišče naredilo …
Umetnica Patricija Simonič izdala knjigo Trženje duše; o povezavi med umetnostjo in poslovnim svetom
NI ZIME ZA NAŠE. Janković od farmacevtke zahteval spolne usluge v zameno za redno zaposlitev, a sodi…
V Mariboru se spominjajo dneva, ko je Maister s svojo vojsko osvobodil mesto

5 komentarjev za “Nad Janšo na sodniji v Titovem Velenju zelo rigorozno zaradi tvita, poštarja in še kakšne banalnosti!?”

 1. Mirko pravi:

  Dve največji Kučanovi priležnici!

 2. Kr En pravi:

  proti hudičevem semenu v obliki pleškota

 3. RtvFašist pravi:

  Če ukinemo rtv prispevek, kdo bo snemal pasje porniče?

 4. pubec pravi:

  Neverjetno, kaj so za vas banalnosti.

 5. Re gornjemu pravi:

  Ja tudi to da poštarji “ne znajo ” dostaviti pošte. Le kdo je tu pokvarjen?

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočilo

Oglasno sporocilo

Anketa

SDS je v DZ vložila predlog za ustavno obtožbo zoper premierja Mira Cerarja zaradi zadeve Šami. Vaš komentar?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo