Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

Kriminalisti ovadili odvetnika Rojsa in Peljhana zaradi suma pranja denarja v zadevi Vegrad

Objavil 13. 07. 2017 pod kategorijo FEATURED, KRONIKA. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

Celjski kriminalisti so po poročanju POP TV podali zadnji dve ovadbi za kazniva dejanja na škodo Vegrada. Zaradi pranja denarja so po neuradnih informacijah televizije ovadili odvetnika Aleša Rojsa in Grego Peljhana. Preiskovali so domnevno plačevanje lažnih pogodb in ponarejenih računov v Liechtenstein, ki naj bi Vegrad stali več milijonov evrov.

Zaradi domnevno spornih poslov za več kot štiri milijone evrov, ki jih je Vegrad pod vodstvom takratne direktorice Hilde Tovšak plačal liechtensteinski družbi Fincor, so celjski kriminalisti zaradi zlorabe položaja najprej ovadili nekdanjo direktorico Vegrada Hildo Tovšak, Mateja Košiča ter Andreja in Mira Oblaka. Zaradi pranja denarja pa so po neuradnih podatkih POP TV zdaj ovadili še odvetnika Aleša Rojsa in Grego Peljhana.

Vodja oddelka za gospodarsko kriminaliteto Matjaž Vrabec je za televizijo potrdil, da sta osumljena odvetnika, ki naj bi nudila bančne račune svojih družb, ki so ustanovljene v offshore območjih. Na račune pri bankah v Švici in Liechtensteinu pa naj bi prejela več kot 700.000 evrov, ki naj bi jih po besedah Vrabca pridobili s kaznivimi dejanji na škodo te gospodarske družbe.

Osumljeni Rojs naj bi na račun v Švici preko ene družbe prejel 130.000 evrov ter na račun druge družbe v Liechtensteinu 300.000 evrov, Peljhan pa naj bi na račun v Liechtensteinu prejel 300.000 evrov. Po podatkih iz tujine naj bi bila oba ekonomska upravičenca teh družb.

Vrabec je za televizijo še pojasnil, da je v skladu z zakonom treba opraviti finančno preiskavo, v nadaljevanju bodo izvedli tudi odvzem protipravno pridobljene premoženjske koristi.

Preiskava v zadevi Vegrad je trajala sedem let, kriminalisti so v tem času spisali več kot 30 ovadb zoper 30 ljudi za 122 različnih kaznivih dejanj. Škoda pa znaša več deset milijonov evrov, je še poročal POP TV. (sta)

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Priporočamo še te vsebine

Predsednik Trump na Twitterju zatrjuje, da je "stabilen genij"
Tičev "morilec s črno vrtnico" bo danes stopil pred sodnika; sojenje bo zelo verjetno zapr…
Na srečo detomorilki zavržno dejanje ni uspelo: v Centru varne vožnje na Vranskem našli novorojenčka…
2Cellos ob 20. obletnici filmskega Titanika z izjemno priredbo "My Heart Will Go On"

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočiloOglasno sporocilo

Anketa

SDS je predstavila alternativni vladni program za področje notranjih zadev. Ga podpirate?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo