Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

V resoluciji za povečanje proračuna za Erasmus+

Objavil 12. 07. 2017 pod kategorijo EVROPSKI PARLAMENT, SVET. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

Odbor za kulturo je sprejel glavne smernice za delovanje programa Erasmus+ po letu 2020. V resoluciji so sprejeli odločitev, da je potrebno dodatno financiranje, ki bo sprostilo celoten potencial tega programa.

Predlagali so še, da naj države članice uporabijo tudi druge, to je socialne in regionalne sklade, s katerimi bi dodatno povečali finančno podporo za Erasmus +.

Resolucija poudarja pozitivni učinek programa Erasmus + na področju izobraževanja in usposabljanja v Evropi. Zahtevajo pa se posebni ukrepi za naslednje obdobje, s katerimi bi dosegli več ljudi in jih bolje vključili.

V resoluciji so zbrali naslednja priporočila:

  • Uskladitev prednostnih nalog prihodnjega programa Erasmus + s prednostnimi nalogami novih strategij EU in programov, ki jih financira EU.
  • Države članice si morajo še bolj prizadevati za nemoteno priznavanje ECTS kreditov, pridobljenih med mobilnostjo Erasmus+.
  • Program Erasmus + bi se moral bolj osredotočiti na vseživljenjsko učenje, vključno s formalnim in neformalnim izobraževanjem.
  • Izboljšati je treba sektor poklicnega izobraževanja in usposabljanja, da bi postal bolj sodoben, dostopen in primeren za digitalno dobo ter izboljšal mobilnost učencev v poklicnem izobraževanju in usposabljanju ter vajeništvu.

Resolucija o prihodnosti programa Erasmus + je bila odobrena z 21 glasovi za, 1 proti in 6 vzdržanimi glasovi. Parlament pa bo septembra, na plenarnem zasedanju v Strasbourgu, glasoval o tem.

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Priporočamo še te vsebine

Trump zahteva preiskavo demokratske stranke zaradi naklonjenosti Clintonovi
Sodnica podaljšala pripor za nekdanjega šefa Trumpove kampanje Manaforta
Mati Afrika: Kenijka rodila po naravni poti spočete peterčke
Evropski poslanci dvomijo v pravno državo na Malti, dr. Zver ob tem spomnil na grožnje s smrtjo novi…

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočilo

Oglasno sporocilo

Anketa

SDS je v DZ vložila predlog za ustavno obtožbo zoper premierja Mira Cerarja zaradi zadeve Šami. Vaš komentar?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo