Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

Mok že potrdil poenostavitev kandidatur za OI

Objavil 12. 07. 2017 pod kategorijo ŠPORT. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

Mednarodni olimpijski komite je na zasedanju v Lozani že potrdil poenostavitev postopkov v kandidaturi za olimpijske igre. Nova pravila bodo veljala že za kandidate za kandidature ZOI 2026, poročajo agencije.

V skladu z agendo 2020 bo MOK skrajšal in poenostavil postopke, s tem pa znatno znižal stroške za kandidaturo. Te bo za ZOI 2026 možno vložiti od oktobra dalje, od oktobra 2018 do oktobra 2019 pa bodo potekali standardni postopki z obiski evalvacijskih komisij. V vsem tem obdobju bo Mok močno povečal tudi logistično podporo kandidatom.

“Rad bi povedal, da zelo cenimo kandidate iz Evrope in Severne Amerike s tradicionalnimi prizorišči zimskih tekmovanj, kot organizacija pa se moramo soočiti z določenimi realnostmi in izzivi. To med drugim pomeni, da moramo poskrbeti za čim nižje stroške in trajnostno naravnane projekte. Prav zato so poenostavitve zelo pomemben korak v pravo smer in prednost za vse kandidate,” je med drugim povedal predsednik Moka Thomas Bach.

Na Moku si predvsem za zimske prireditelje želijo večje zanimanje iz tradicionalnih jeder tega športa, a pri tem v zadnjih letih niso preveč uspešni. Zadnje igre je gostila Rusija s črnomorskim letoviščem Soči, prihodnje leto bodo igre v Južni Koreji in leta 2022 v Pekingu. V vseh treh primerih gre za prireditelje, ki do iger praktično niso imeli pravega stika z vrhunskimi tekmovanji v zimskih olimpijskih športih. (sta)

 

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Priporočamo še te vsebine

Luka Dončić dvakrat MVP kroga evrolige v enem tednu
Kopitar podajalec za še deveto zmago kraljev
V bundesligi nekateri izjemno kritični do Čeferinove ideje o mini svetovnem prvenstvu
Ibrahimović: Moja zgodba v švedski reprezentanci je končana

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočilo

Oglasno sporocilo

Anketa

SDS je v DZ vložila predlog za ustavno obtožbo zoper premierja Mira Cerarja zaradi zadeve Šami. Vaš komentar?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo