Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

Dokončna sodna klofuta za lažnivca Karbo in #fakenews Delo: denar iz Patrie NI končal v SDS!

Objavil 07. 07. 2017 pod kategorijo DRUŽBA, FEATURED, FOKUS, MEDIJI, POLITIKA, SLOVENIJA. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

Časopisna hiša Delo je po letih pravosodnih postopkov, ko je predhodno lažnivo osirala stranko SDS, dokončno pogorela. Za sporne navedbe Dejana Karbe se mora stranki SDS javno opravičiti in ji plačati odškodnino v višini 10.000 evrov z zakonskimi zamudnimi obrestmi!

Spomnimo. 23. novembra 2009 je časopisna hiša Delo objavila članek z naslovom: “Denar iz Patrie ni končal pri Janezu Janši, temveč v njegovi stranki SDS” – avtor Dejan Karba.

Stranka SDS je nato tožila časopisno hišo Delo in terjala javno opravičilo ter izplačilo 300.000 evrov odškodnine. Prvostopenjsko sodišče je odločilo, da mora Delo tožnici plačati 10.000 evrov odškodnine in se ji javno opravičiti.
Seveda je Delo na odločitev prvostopenjskega sodišča vložilo pritožbo, ki je romala na višje sodišče. Prav tako je pritožbo vložila SDS. Kot pa je bilo pričakovati, saj v vrhove slovenskega pravosodja kadrujemo le klene levičarje, je višje sodišče zavrnilo pritožbo SDS, časopisni hiši Delo pa ugodilo, tako da ji ni bilo treba plačati ne odškodnine niti se javno opravičiti.

SDS je nato vložila revizijo na vrhovno sodišče. To je zavrglo del o javnem opravičilu, potrdilo pa je dosojeno odškodnino na prvi stopnji. Delo je torej moralo plačati odškodnino, ni pa se jim bilo treba opravičiti za lažnive navedbe v članku. Na koncu je sodba priromala na Ustavno sodišče RS, ki je 24. aprila 2013 razveljavilo sodbo v delu, ki se nanaša na javno opravičilo in jo vrnilo v ponovno sojenje na višje sodišče.

Prišel je čas za dokončno odločitev. Sodnice Višjega sodišča v Ljubljani Tadeja PrimožičMetoda Orehar Ivanc in Tanja Kumer so odločile, da se mora Delo za svoje lažnive in zavajajoče trditve javno opravičiti ter plačati denarno odškodnino. Tako smo osem let po objavi članka v Delu dokončno prišli do epiloga, ki je dokazal, da časopisna hiša Delo, predvsem pa novinar Dejan Karba, ustvarjata lažne novice, ki koristijo stricem iz ozadja.
Sodišče je ugotovilo, da je novinar Dela Dejan Karba namenoma zavajal javnost, ko je trdil, da mu je finski preiskovalec Kaj Erik Björqvist dejal, da je denar s Patrie zagotovo končal pri SDS in da imajo za to neizpodbitne dokaze. “Med trditvijo, da ima finska policija veliko podatkov o tem, da je denar iz Patrie končal v Sloveniji, in da preiskuje tudi tezo, da se je denar stekel k SDS, na eni strani in na drugi strani trditvijo, da zbrani dokazi z gotovostjo potrjujejo to tezo, je pomembna razlika,” ugotavlja sodišče.

Sodišče je prav tako zavrnilo tezo Dela, da bi lahko povprečni bralec iz naslova razbral, da gre le za smer preiskovanja finskih organov in ne za dejstvo, da je SDS denar prejela. “Povprečni bralec je lahko naslov članka razumel le v smislu ugotovitve finskih kriminalistov, kot je predstavljeno v članku, te ugotovitve pa so bile bistveno drugačne od teh, ki so jim pripisane v članku, je pravilen zaključek izpodbijane sodbe, da je toženec (Delo) ravnal v nasprotju z zahtevo po zagotavljanju točnih in zanesljivih informacij in da pri tem ni mogel biti v dobri veri,” je zapisalo sodišče.

Kot lahko vidimo, je sodišče ugotovilo, da je Delo v slabi veri (torej z namenom očrniti SDS) napisalo članek z lažnivim naslovom in vsebino. To samo potrjuje tezo, da je Delo eden glavnih režimskih medijev, ki po potrebi diskreditira nasprotnike tranzicijske levice. Pa četudi z uporabo lažnih novic. Sklep sodišča lepo kaže na realnost, v kateri živimo. Mediji, ki so do zdaj veljali za kredibilne, se tudi prek takšnih razsodb razkrivajo, da niso nič drugega kot #fakenews.

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Priporočamo še te vsebine

SDS: Pod Cerarjevo vlado pripadnikov SV manj za en bataljon, kar je podcenjujoče do obrambnega resor…
Predsednik Trump na Twitterju zatrjuje, da je "stabilen genij"
Zaradi gripe na obiske v onkološki inštitut samo popolnoma zdravi obiskovalci
V SDS kritični do dela vlade na področju infrastrukture in prostora; še posebej izpostavljajo fiasko…

16 komentarjev za “Dokončna sodna klofuta za lažnivca Karbo in #fakenews Delo: denar iz Patrie NI končal v SDS!”

 1. Gogi pravi:

  Delo in Karba to so navadni lažnivci na kubik! Fuj in fej!

 2. karbon pravi:

  Karba = lažov, pacov, kradov!

 3. Rafaelus pravi:

  Očitno se Karba ne sekira preveč, v Ameriki bi kar dolgo delal za odškodnino in to v ARESTU, no v Sloveniji pa bo dobil drugo bolje plačano SLUŽBO, po stric Kučan že ZRIHTAL 🙂

 4. hipotenuza pravi:

  Za Lerko Bizil, pa pravim, da je čisto prav kar se ji bo zgodilo. Se spomnite kaj je rekla Janši po koncu intervija? Naj si sproba kaj je krivica.

 5. hlod pravi:

  Karba je vesel, ker je za fake “novice” dobil denarčke, pri Delu pa žalostni, ker jim zaradi takih izmišljij naklada strmo pada.
  Nekoč se je mislilo, da Delo, ki je bilo glasni zvočnik nenadkriljivega komunizma, ne more nikoli propasti. In so nenadkriljivi komunisti Delu zgradili stolpnico. Danes postaja vse bolj jasno, da je za redakcijo Dela še ena normalna pisarna prevelika.

 6. Re gornjemu pravi:

  Ovčice pa takoj beeee.

 7. Rado pravi:

  “denar iz Patrie NI končal v SDS!”

  Dokumenti, ki kažejo kako se je SDS sama hvalila z ogromno denarja:
  http://rado.blog.siol.net/2013/04/10/prispevek-k-nepreglednosti-financ-stranke-sds/

 8. raft pravi:

  Slika pove včasih več kot pisanje. Ne samo, da je grd kot da bi ga iz kravje one potegnil, je tudi fris ovaduha in zahrbtneža.

 9. miran pravi:

  Kje pa je kočal denar od prodaje orožja Hrvatom in Bosancem?

 10. bruh pravi:

  ajd…saj ni nič posebno novega….čisto vsak normalni in ne opranoglavi, enoumno vzgojeni , kućanov smrdeči pra sec ali svi nja je že davno nazaj vedel, da tudi ta kućanova smrdeča kur ba iz bande 571 pač dnevno laže, pljuva po drugaće mislečih in liže kućanove smrdeče mafijske pra sce in svi nje ……in da je prav zaradi tega tudi plačan,,,ajd….

 11. bruh pravi:

  ko boste razumeli in doumeli , da je čisto vsak naš kućanov tožilec, sodnica ali član bande 571 navaden post-komunistićni legaliziran MAFIJAĆ, ki je bil prisesan na davkoplačevalski denar, da ščiti rdečo kučanovo mafijsko oligarhijo , ki je na oblasti…….boste naredili velik kulturni in civilizacijski korak naprej……spomnite se, vsak kučanov tožilec, sodnica ali član bande 571 je le legaliziran smrdeči MAFIJAĆ…ajd…

 12. bruh pravi:

  da pa mora plačati le 10.000 € je pa svi njrarija…vsaj 100.000

 13. Minovak pravi:

  miran – murgeljca vprašaj, ker je on prvi vedel za orožje in vse okoli njega. Zakaj pa njega nihče nič ne vpraša, pa o milijardah in milijonih na računih v Mehiki…? Res ste pravi opranoglavci, pa še podpišete se pod to!

 14. raft pravi:

  miran pravi:
  09. 07. 2017 ob 08:11
  Kje pa je kočal denar od prodaje orožja Hrvatom in Bosancem?
  ——————–
  V slaščičarni zvezda.

 15. andrej novak pravi:

  Ma dajte, no…. Karba je zelo dober novinar, ki ne govori, niti ne sodi na pamet. On si ne izmišljuje, je skratka verodostojen. Enako, kot sta Šurc in Zgaga…pa to… če razumete……

 16. Kr En pravi:

  Aha, torejni končal v SDS amapk pri iveku?

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočiloOglasno sporocilo

Anketa

SDS je predstavila alternativni vladni program za področje notranjih zadev. Ga podpirate?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo