Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

Romana Tomc: Poklon velikemu demokratu Václavu Havlu v Evropskem parlamentu

Objavil 06. 07. 2017 pod kategorijo EVROPSKI PARLAMENT, SVET. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

Včeraj je predsednik Evropskega parlamenta Antonio Tajani slavnostno odprl novo krilo stavbe Evropskega parlamenta v Strasbourgu, ki je ime dobilo po Václavu Havlu, nekdanjem predsedniku Češke republike. Václav Havel je javnosti znan predvsem kot borec za človekove pravice, demokracijo in pravno državo.

»Češka je ena izmed držav, ki je uspešno izvedla prehod iz bivšega totalitarnega sistema v demokracijo in kasneje tudi vstopila v Evropsko unijo. K temu je veliko doprinesel prav Václav Havel, ki je prihodnost svoje države videl v Uniji, ki se zavzema za spoštovanje človekovih pravic in stremi k izboljšanju življenjskega standarda svojih državljanov« je povedala evropska poslanka Romana Tomc (SDS/ELS).

Evropska unija ceni in daje poudarek državnikom, katerih vrednote predstavljajo bistvo in temelje Unije. Temu primerno so včeraj tudi obeležili spomin na bivšega češkega predsednika. Romana Tomc je ob tem povedala: »Menim, da bi se na primeru prehoda Češke v demokratično državo in državniške drže njenega takratnega predsednika, lahko veliko naučili tudi Slovenci. Želimo si namreč gospodarsko razvito, socialno in pravično državo, ki temelji na demokratičnih vrednotah. Totalitarni režimi, ki so povzročili ljudem ogromno gorja, morajo za vedno ostati preteklost. Njihovo poveličevanje in obujanje predstavlja zanikanje demokracije, razvoja in vseh vrednot, na katerih temelji Evropska unija.«

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Priporočamo še te vsebine

Iraške sile vstopile še v zadnjo trdnjavo IS v Iraku
Na jugu Italije zasegli za 50 milijonov evrov droge Islamske države
George Bush starejši: Trump je napihnjenec, ki ga zanima le lasten ego
Film Nečista kri je letošnji dobitnik filmske nagrade LUX

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočilo

Oglasno sporocilo

Anketa

Koga boste volili v 2. krogu predsedniških volitev?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo