Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

V Nemčiji otrok v vrtec prinesel bombo iz druge svetovne vojne

Objavil 05. 07. 2017 pod kategorijo LAJF, ZANIMIVOSTI, ZGODOVINA. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

V nemškem mestu Darmstadt je danes prišlo do preplaha, zaradi katerega so izpraznili otroški vrtec. Eden izmed otrok je namreč na sprehodu v bližnjem gozdu izkopal bombo iz druge svetovne vojne in nevarno najdbo prinesel v vrtec.

Šlo je za zažigalno bombo, ki jo je malček izkopal v bližnjem gozdu, in se z njo vrnil v vrtec. Ko je vzgojiteljica na polici opazila “nenavaden predmet”, je nemudoma obvestila policijo in otroke odpeljala na igrišče, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Na kraj dogodka so nemudoma prispeli bombni tehniki in nevarno najdbo odstranili. Pregledali so tudi bližnji gozd, a drugih ostankov iz druge svetovne vojne niso našli.

Policija opozarja, da je več kot 70 let po koncu druge svetovne vojne po vsej Nemčiji ostalo še precej neeksplodiranih bomb. Te so kot posledica intenzivnega zavezniškega bombardiranja nacistične Nemčije zakopane po gozdovih, poljih in celo zasebnih vrtovih.

Zato se večkrat zgodijo preplahi, kot je bil današnji. Največja tovrstna evakuacija je potekala decembra lani, ko so morali v mestu Augsburg evakuirati 54.000 ljudi. (sta)

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Priporočamo še te vsebine

Pri Lošinju spremljali par brazdastih kitov
Objavljanje fotografij vaših golih eks partnerjev poslej tudi v Sloveniji kaznivo dejanje
Narava še vedno preseneča: v amazonskem pragozdu odkrili skoraj 400 novih vrst rastlin in živali
V toplih jamah pod ledeniki Antarktike se morda skriva življenje

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočilo


Oglasno sporocilo

Anketa

24. septembra bo referendum o gradnji 2. tira. Ste za ali proti?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo