Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

Romana Tomc: »Netflix bo dostopen po celotni Uniji!«

Objavil 18. 05. 2017 pod kategorijo EVROPSKI PARLAMENT, SVET. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

Poslanci Evropskega parlamenta bodo danes med drugim glasovali tudi o uredbi, ki bo naročnikom plačljivih spletnih storitev, kot so filmi, serije, glasba in tako dalje, omogočila dostop do njih tudi izven matične države. Uredba o odpravi čezmejnih blokad dostopa do spletnih vsebin bo tako vsem uporabnikom, ki imajo zakupljen dostop do storitev v eni izmed držav članic Evropske unije (EU), omogočila dostop do teh vsebin po celotni EU.

Platforme, kot so Netflix, HBO Go, spletne televizijske storitve, spletni predvajalniki glasbe in ponudniki spletnih iger, bodo uporabnikom dostopne tudi na njihovih potovanjih ali tekom bivanja v tujini. Pogoj seveda ostaja nakup oziroma najem dostopa do vsebin, zaščitenih z avtorskimi in sorodnimi pravicami.

»Spremembe, kot so odprava blokad do spletnih storitev, ter tudi pred kratim predstavljena odprava »roaminga«, torej gostovanja v mobilnih omrežjih, so dobri primeri, kako deluje enotni trg. Spremembe so vedno hitrejše in pomembnejše, uporabnikom pa prinašajo vedno bolj enostavno potovanje ali bivanje v tujini. To so novosti, ki jih z veseljem podpiram« je ob tem poudarila evropska poslanka Romana Tomc (SDS/ELS). Digitalni enotni trg je del Digitalne agende za Evropo 2020, eno od prioritet Evropske komisije v tem mandatu. Z odpravo ovir bi uporabnikom omogočili dostop do storitve, ki jo plačujejo doma, tudi v ostalih državah članicah. To bi pripeljalo tudi do večjega povpraševanja potrošnikov po teh storitvah, saj bolj jasno postavljena pravila pomenijo večjo in tudi bolj raznoliko ponudbo.

»Enotni trg EU se mora prilagoditi digitalni dobi, kar pomeni odpravo ovir med vsemi državami članicami. Trenutne spletne ovire namreč s seboj prinesejo omejeno ponudbo in dostop do storitev, omejene možnosti imajo tudi internetna podjetja, digitalnih orodij pa ne morejo v celoti izkoristiti niti vlade. Z enotnim digitalnim trgom bi omogočili lažje spletno poslovanje, ustvarili nova delovna mesta in pomagali zagonu gospodarstva,« je zaključila evropska poslanka Romana Tomc.

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Priporočamo še te vsebine

Svet ogorčen ob imenovanju avtokrata Mugabeja za "ambasadorja dobre volje" pri WHO
Ob vse večjem pritisku Erdogana po odstopu župana Instanbula odstopil še župan turške prestolnice An…
V Wittenbergu slovesno ob 500. obletnici objave Luthrovih tez, tam bo tudi kanclerka Merklova
ZDA objavile dodatnih 680 dokumentov o atentatu na Kennedyja

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočilo

Oglasno sporocilo

Anketa

SDS je v DZ vložila predlog za ustavno obtožbo zoper premierja Mira Cerarja zaradi zadeve Šami. Vaš komentar?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo