Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

Romana Tomc: »Netflix bo dostopen po celotni Uniji!«

Objavil 18. 05. 2017 pod kategorijo EVROPSKI PARLAMENT, SVET. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

Poslanci Evropskega parlamenta bodo danes med drugim glasovali tudi o uredbi, ki bo naročnikom plačljivih spletnih storitev, kot so filmi, serije, glasba in tako dalje, omogočila dostop do njih tudi izven matične države. Uredba o odpravi čezmejnih blokad dostopa do spletnih vsebin bo tako vsem uporabnikom, ki imajo zakupljen dostop do storitev v eni izmed držav članic Evropske unije (EU), omogočila dostop do teh vsebin po celotni EU.

Platforme, kot so Netflix, HBO Go, spletne televizijske storitve, spletni predvajalniki glasbe in ponudniki spletnih iger, bodo uporabnikom dostopne tudi na njihovih potovanjih ali tekom bivanja v tujini. Pogoj seveda ostaja nakup oziroma najem dostopa do vsebin, zaščitenih z avtorskimi in sorodnimi pravicami.

»Spremembe, kot so odprava blokad do spletnih storitev, ter tudi pred kratim predstavljena odprava »roaminga«, torej gostovanja v mobilnih omrežjih, so dobri primeri, kako deluje enotni trg. Spremembe so vedno hitrejše in pomembnejše, uporabnikom pa prinašajo vedno bolj enostavno potovanje ali bivanje v tujini. To so novosti, ki jih z veseljem podpiram« je ob tem poudarila evropska poslanka Romana Tomc (SDS/ELS). Digitalni enotni trg je del Digitalne agende za Evropo 2020, eno od prioritet Evropske komisije v tem mandatu. Z odpravo ovir bi uporabnikom omogočili dostop do storitve, ki jo plačujejo doma, tudi v ostalih državah članicah. To bi pripeljalo tudi do večjega povpraševanja potrošnikov po teh storitvah, saj bolj jasno postavljena pravila pomenijo večjo in tudi bolj raznoliko ponudbo.

»Enotni trg EU se mora prilagoditi digitalni dobi, kar pomeni odpravo ovir med vsemi državami članicami. Trenutne spletne ovire namreč s seboj prinesejo omejeno ponudbo in dostop do storitev, omejene možnosti imajo tudi internetna podjetja, digitalnih orodij pa ne morejo v celoti izkoristiti niti vlade. Z enotnim digitalnim trgom bi omogočili lažje spletno poslovanje, ustvarili nova delovna mesta in pomagali zagonu gospodarstva,« je zaključila evropska poslanka Romana Tomc.

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Priporočamo še te vsebine

Frančišek v Kairu pred 25.000 egiptovskimi katoliki vodil mašo pod strogimi varnostnimi ukrepi
ZN: Vojna v Južnem Sudanu razselila že več kot milijon otrok
Trump: Storil bom vse, da bomo dosegli mirovni sporazum med Izraelci in Palestinci!
Manchester United in City 1,2 milijona evrov za žrtve terorističnega napada

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočilo


Oglasno sporocilo

Anketa

S 1.5. je obvezna registracija mopedov. Je to ena izmed pametnih vladnih potez?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo