Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

Danes začetek zbiranja podpisov za razpis referenduma o zakonu o drugem tiru

Objavil 19. 05. 2017 pod kategorijo DRUŽBA, POLITIKA, PROMET & CESTE, SLOVENIJA. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

Danes začne teči 35-dnevni rok za zbiranje 40.000 podpisov za razpis referenduma o zakonu o drugem tiru. Pobudnik je vodja civilne iniciative Davkoplačevalci se ne damo Vili Kovačič, podpise pa mu bodo pomagali zbirati tudi v največji opozicijski stranki SDS. Zadnji v vrsti podpornikov referenduma je tudi Sindikat vojakov Slovenije.

Kovačič, ki je v ponedeljek v DZ vložil 4500 podpisov za začetek zbiranja podpisov za referendum, je referendum označil kot priložnost Slovenije za nov začetek in poudaril, da ne gre za strankarsko akcijo. Priznal je, da zbrati 40.000 podpisov ne bo lahko, a si glede na dosedanje pozitivne odzive obeta zadostno podporo tudi v prihodnje.

Referendumu so naklonjeni v večini opozicijskih strank, v največji SDS bodo pomagali tudi pri zbiranju podpisov.

Zadnji v vrsti, ki je podprl referendum, pa je Sindikat vojakov Slovenije. S tem želi vlado opozoriti “na nesprejemljivo ignoranco do pripadnikov Slovenske vojske in njihovih predstavnikov – sindikatov”.

Premier Miro Cerar in državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo Jure Leben sta medtem večkrat opozorila na škodljive posledice referenduma. Tisti, ki podpise zbirajo, po Cerarjevih besedah prevzemajo zelo veliko odgovornost za to, da bi se zrušil projekt, ki je za Slovenijo, Luko Koper, železnice, podjetja in prebivalce ključnega pomena.

Predsednik DZ Milan Brglez je rok za zbiranje podpisov določil od danes do 22. junija. (sta)

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Priporočamo še te vsebine

Tako izgleda sodba arbitražnega sodišča zaradi Cerarjeve cagavosti v praksi; hrvaška policija ščiti …
Skoraj ni za verjeti: prva slovenska banksterja pravnomočno obsojena! Kučanova "factorjevca&quo…
Najprej se je izmikal, potem so očitno botri zavrteli telefon; sodišče Zalarja oprostilo obtožb o zl…
Kronologija: v javnem sektorju doslej tri splošne stavke

2 komentarja za “Danes začetek zbiranja podpisov za razpis referenduma o zakonu o drugem tiru”

 1. REDS pravi:

  proti referendumu
  .
  kovačiĆa
  .
  . pred Sodnike

 2. VZMD pravi:

  Na predlog zakona, ki ga je Državni zbor sicer sprejel po nujnem postopku, je VZMD, kljub kratkemu roku (3 delovne dni), na Ministrstvo za finance pravočasno poslal pripombe z nasprotovanjem dodatnim obremenitvam Luke Koper. Le te bi znižale konkurenčno prednost Luke Koper v regiji in bi pomembno vplivale na poslovanje Luke Koper.

  http://www.vzmd.si/novice/luka-koper-2-tir-vzmd-s-pripombami-na-predlog-zakona-o-izgradnji-upravljanju-in-gospodarjenu-z-2-tirom-divaca-koper-kot-ga-predlaga-ministrstvo-za-infrastrukturo

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočiloOglasno sporocilo

Anketa

SDS je predstavila alternativni vladni program za področje notranjih zadev. Ga podpirate?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo