Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

Michael Moore snema dokumentarec Fahrenheit 11/9 o Donaldu Trumpu

Objavil 17. 05. 2017 pod kategorijo FILM, POPI. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

Z oskarjem nagrajeni režiser Michael Moore bo ponovno združil moči s producentom Harveyjem Weinsteinom za film Fahrenheit 11/9, poimenovanem po dnevu, ko je bil Donald Trump izvoljen za ameriškega predsednika. Moore je po pisanju The Guardiana ob filmu povedal: “Nevednost vodi v strah, strah vodi v sovraštvo in Trump se tega zaveda.”

Mooru se zdi zaskrbljujoče, da je aktualnega ameriškega predsednika nemogoče premakniti s kakršnokoli informacijo: “Ne glede na to, kaj razkrijejo o njem, ostaja pokončen. Dejstva, resnica, razmišljanja, nič ga ne porazi. Tudi če se sam spravi v godljo, naslednji dan vstane in nadaljuje s tvitanjem.”

Režiser je ob zadnjih ameriških predsedniških volitvah že ustvaril avtorski projekt TrumpLand, sodeloval pa bo tudi pri broadwayski produkciji The Terms of My Surrender, v kateri bo prav tako v ospredju poslovnež in zvezdnik resničnostnega šova, ki je postal novi ameriški predsednik.

Moore je z Weinsteinom združil moči že pri kontroverznem dokumentarcu Fahrenheit 9/11. S filmom o terorističnih napadih 11. septembra leta 2001 in boju Georgea W. Busha proti terorizmu je Moore leta 2004 na filmskem festivalu v Cannesu osvojil zlato palmo. V filmske blagajne je Fahrenheit 9/11 prinesel 222 milijonov ameriških dolarjev in še danes velja za najbolj dobičkonosen dokumentarec vseh časov.

Weinstein je menil, da je ob vsem, kar se dogaja, največ, kar lahko storijo, da Moorov film prikažejo čim širšemu občinstvu po svetu. Po njegovih besedah so zanj skovali enega najbolj inovativnih distribucijskih načrtov doslej. “V tem trenutku je bolj kot kadarkoli ključen Moorov apetit po resnici,” je povedal producent in izrazil navdušenje nad tem, da so s sodelavci del njegove revolucije.

Med drugim bodo distributerje za film Fahrenheit 11/9 iskali na filmskem festivalu v Cannesu, ki se je začel danes. (sta)

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Priporočamo še te vsebine

Prva zvezda na Pločniku slavnih v letu 2018 za Gillian Anderson
Radiohead tožijo Lano Del Rey zaradi domnevnega plagiata njihove uspešnice Creep
V 46. letu starosti umrla pevka legendarne irske rock skupine The Cranberries Dolores O’Riordan
DiCaprio bo zaigral v novem Tarantinovem filmu o morilskem kultu Charlesa Mansona

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočiloOglasno sporocilo

Anketa

SDS je predstavila alternativni vladni program za področje notranjih zadev. Ga podpirate?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo