Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

Znanih še deset izvajalcev, ki se bodo pomerili v velikem finalu 62. Evrovizije

Objavil 12. 05. 2017 pod kategorijo GLASBA, POPI. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

V četrtkovem drugem predizboru za 62. tekmovanje za pesem Evrovizije se je v sobotni finale uspelo uvrstiti predstavnikom Bolgarije, Belorusije, Hrvaške, Madžarske, Danske, Izraela, Romunije, Norveške, Nizozemske in Avstrije. Poleg uspešne deseterice iz prvega predizbora jih v finalu med drugimi čaka veliki favorit, Italijan Francesco Gabbani.

Iz prvega predizbora se je v sobotni finale uspelo uvrstiti predstavnikom Moldavije, Azerbajdžana, Grčije, Švedske, Portugalske, Poljske, Armenije, Avstralije, Cipra in Belgije. Omar Naber se s pesmijo On My Way tudi v drugič, ko je zastopal Slovenijo v Kijevu, ni uspel uvrstiti v veliki finale. Po torkovem nastopu je novinarjem povedal, da ni razočaran. “Nihče mi ne more očitati nastopa, ostalo je izven mojega dometa,” je dejal in, kot že večkrat, poudaril, da glasba na Evroviziji ne igra glavne vloge, večji vpliv ima promocija.

V finalu pa dvajset zmagovalcev predizborov čakajo še predstavniki držav t. i. “velikih pet”: Italije, Francije, Nemčije, Španije, Velike Britanije ter gostiteljice Ukrajine. Na spletni strani Evrovizije je že objavljen vrstni red skupno 26 nastopajočih v velikem finalu priljubljenega glasbenega tekmovanja.

Že od samega začetka za velikega favorita letošnjega Eurosonga velja italijanski predstavnik Francesco Gabbani, ki bo v maternem jeziku zapel skladbo Occidentali’s Karma. Gre za poskočno kritiko zahodnjaškega stanja duha z nekoliko filozofskim besedilom, v katerem pevec omenja hamletovski dvom in spotik evolucije. V prostem prevodu med drugim poje: “Inteligenca je iz mode, enostavni odgovori, nepotrebne dileme…”

Že v prvem predizboru sta nastopila druga dva letošnja velika favorita. Največja konkurenca Gabbaniju je po pisanju številnih medijev Portugalec Salvador Sobral, ki prav tako prepeva v svojem jeziku, je pa popolno nasprotje Italijana. Na odru deluje skromno in čutno in poje iz srca. Skladbo Amar Pelos Dois je v torek izvedel na otočku med občinstvom.

Glede na podatke o stavah na uradni spletni strani Evrovizije se med letošnjimi nastopajočimi med pet favoritov uvrščajo še mladi bolgarski predstavnik Kristian Kostov s skladbo Beautiful Mess, Šved Robin Bengtsson z I Can’t Go On ter navidez plašna belgijska izvajalka Blanche s pesmijo City Lights.

Razplet bo znan v soboto. Tudi veliki finale v Mednarodnem razstavnem centru v Kijevu bodo vodili trije moški – Oleksandr Skičko, Volodimir Ostapčuk in Timur Mirošničenko. Evrovizijo letos gosti Ukrajina, zahvaljujoč lanski zmagi njihove predstavnice Džamale. (sta)

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Priporočamo še te vsebine

2Cellos ob 20. obletnici filmskega Titanika z izjemno priredbo "My Heart Will Go On"
Mamma Mia 2: Spet se pripravite na petje, ples, smeh in ljubezen!
Na Dunaju septembra premiera muzikala Telesni stražar
V Stožicah nocoj legendarni Plavi orkestar v okviru turneje Everblue

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočiloOglasno sporocilo

Anketa

SDS je predstavila alternativni vladni program za področje notranjih zadev. Ga podpirate?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo