Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

Romana Tomc: »Cenejše telefoniranje v EU še pred počitnicami!«

Objavil 12. 05. 2017 pod kategorijo EVROPSKI PARLAMENT, SVET. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

Na zadnjem plenarnem zasedanju je Evropski parlament med drugim glasoval tudi o novih pravilih glede t.i. “roaminga”, torej gostovanja v mobilnih omrežjih. S tem je bila odpravljena še zadnja ovira na poti k odpravi stroškov gostovanja, ki bo v veljavo stopila 15. junija 2017.

Evropska poslanka Romana Tomc je ob tem povedala: »Končno! Nobenega razloga ni, da bi bile cene telefoniranja znotraj meja EU različne. 15. junij si lahko zapomnimo kot dan, ko je bil narejen še en korak k bolj enotnemu evropskemu trgu.«

Za prebivalce držav članic Evropske unije (EU) to pomeni manjši strošek, saj bodo enotne cene veljale v vseh državah članicah, ne glede na to, na katerem trgu je bil paket sklenjen. Dogovor vsebuje enotne cene za pogovore in SMS sporočila, ter postopno pocenitev cenovnih kapic za prenos podatkov. Le-ta se bo postopno uveljavljala vse do leta 2022. Poleg nižjih cen za uporabnike, pa novi predpisi preprečujejo morebitne zlorabe, saj prepovedujejo sklenitev paketa v drugi državi članici, ki ima nižje stroške. To pomeni, da bodo operaterji lahko še naprej konkurenčno tekmovali v zagotovitvi najprivlačnejših ponudb na svojih domačih trgih.

»Odpravo “roaminga” lahko označimo kot velik uspeh, saj je bil upor ponudnikov telekomunikacijskih storitev izjemen. Toda na koncu je vendarle zmagala volja ljudi, ki imajo svoje predstavnike v nas poslancih. Z veseljem sem podprla takšno rešitev in enako bom glasovala pri vseh ostalih, ki bodo imele cilj zmanjšati bremena in olajšati življenje ljudem,« je poudarila evropska poslanka Romana Tomc.

Evropska komisija si je sicer že desetletje prizadevala zmanjšati pribitke, ki so jih uporabnikom zaračunavali telekomunikacijski operaterji, od leta 2007 so se cene znižale za kar 90%. Kmalu po 15. juniju je načrtovana razširitev ugodnosti tudi na Liechtenstein, Islandijo in Norveško. »Enotni trg ponuja ogromno prednosti, ki se jih mnogi sploh ne zavedajo in jih jemljejo kot samoumevne. Prav bi bilo, da se zavedamo tudi, da brez EU teh ugodnosti ne bi bilo,« je zaključila evropska poslanka Romana Tomc.

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Priporočamo še te vsebine

Puigdemont Madrid poziva, naj mu dovoli čim hitrejšo vrnitev v domovino
Uvodni pogovori o veliki koaliciji v Nemčiji v odločilni fazi
Ameriški narodni dan verske svobode prihaja v času, ko so temeljne svoboščine ogrožene
Madžarska namerava obdavčiti organizacije, ki pomagajo migrantom

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočiloOglasno sporocilo

Anketa

SDS je predstavila alternativni vladni program za področje notranjih zadev. Ga podpirate?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo