Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

Indija uspešno izstrelila telekomunikacijski satelit

Objavil 05. 05. 2017 pod kategorijo IT&Z. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

Indija je danes v vesolje izstrelila satelit, namenjen izboljšanju telekomunikacijskih storitev v južni Aziji. Dvotonski satelit se je uspešno namestil v orbito, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

“Uspešna izstrelitev južnoazijskega satelita je zgodovinski trenutek. Odpira nova obzorja sodelovanja,” je na Twitterju zapisal indijski premier Narendra Modi. “To bo močno koristilo tudi napredku južne Azije in naše regije,” je dodal.

Raketa s komunikacijskim satelitom GSAT-9 je iz vesoljskega izstrelišča Sriharikota na jugovzhodu države vzletela okoli 5. ure po lokalnem času. Približno 20 minut kasneje pa je bil dvotonski tovor že v predvideni orbiti.

75 milijonov dolarjev vreden satelit je v celoti financirala Indija, ki je sporočila, da gre za “darilo” članicam Južnoazijskega združenja za regionalno sodelovanje (SAARC). V projektu, v okviru katerega so v orbito poslali satelit, sicer od osmih članic združenja ne sodeluje zgolj Pakistan, ki ima lasten vesoljski program.

Satelit, ki ga je zgradila Indijska organizacija za vesoljske raziskave, naj bi svojo misijo opravljal 12 let. V tem času bo zagotavljal telekomunikacijske povezave med državami, oddajanje, kartografiranje naravnih virov in koordiniranje v času naravnih katastrof. (sta)

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Priporočamo še te vsebine

Raketa podjetja SpaceX poskrbela za "preplah pred nezemljani" v Los Angelesu
Operaterji z novim letom povečali količine prenosa podatkov med gostovanjem v EU
Twitter ne bo blokiral profilov svetovnih voditeljev kljub nekaterim njihovim spornim objavam
Uporabniki Facebooka bodo odločali o zanesljivosti virov novic

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočiloOglasno sporocilo

Anketa

SDS je predstavila alternativni vladni program za področje notranjih zadev. Ga podpirate?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo