Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

SpaceX v vesolje poslal skrivnostni satelit ameriške vlade pod oznako NROL-76

Objavil 01. 05. 2017 pod kategorijo IT&Z. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

Zasebno vesoljsko podjetje SpaceX je v vesolje za ameriško vlado prvič poslalo satelit v vojaške namene. Davi po krajevnem času ga je v vesolje ponesla raketa falcon 9, ki so jo izstrelili iz ameriškega vesoljskega izstrelišča Cape Canaveral v ameriški zvezni državi Florida, so sporočili iz podjetja milijarderja Elona Muska.

Izstrelitev skrivnostnega satelita za ameriško vlado, znanega pod oznako NROL-76, pomeni za SpaceX prvo tovrstno izstrelitev v vojaške namene. Podrobnosti o satelitu zaradi njegove zaupne narave v podjetju niso razkrili, jasno je le, da gre za satelit nacionalne obveščevalne agencije, ki je specializirana za vohunske satelite, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Izstrelitev je bila sprva predvidena za nedeljo, vendar so le-to zaradi težav s senzorji v zadnjem trenutku prestavili. Deset minut po izstrelitvi rakete je njena prva stopnja ponovno uspešno pristala na Cape Canaveralu, kar je že četrti uspešen pristanek rakete za SpaceX. (sta)

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Priporočamo še te vsebine

Mobilni trend se upočasnjuje, računalniki ohranjajo primat pri pregledovanju vsebin
IMS Internet Media Services bo kupilo večinski delež slovenskega Httpoola
V mednarodni operaciji na darknetu zaprli dve največji tržišči – Alphabay in Hanso

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočilo


Oglasno sporocilo

Anketa

Kako komentirate razsodbo arbitražnega sodišča glede mejnega spora med Slovenijo in Hrvaško?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo