Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

Koliba – poduhovljena filmska zgodba, ki vam bo spremenila pogled na življenje

Objavil 03. 04. 2017 pod kategorijo FILM, POPI. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

Film po romanu s seznama knjižnih uspešnic New York Timesa nas popelje na navdihujočo poduhovljeno popotovanje o Macku Phillipsu (Sam Worthington), ki se po hudi družinski tragediji znajde v vrtincu depresije, zaradi katere podvomi v sleherno od svojih prepričanj. Znajde se pred krizo svoje vere, potem pa prejme skrivnostno pismo, ki ga poziva v zapuščeno kolibo globoko v divjini Oregona. Kljub dvomom se Mack poda do kolibe, kjer spozna nenavadno trojico tujcev pod vodstvom ženske po imenu Papa (Octavia Spencer). Ob tem srečanju Mack spozna pomembne resnice, ki bodo preobrazile njegovo razumevanje svoje tragedije in mu za vedno spremenile življenje.

Nadvse uspešni roman Williama P. Younga je že ob izidu pristal na prvem mestu seznama knjižni uspešnic uglednega New York Timesa in tam ostal prek sedemdeset tednov. Neusahljive pohvale, ki so se prenašale iz ust do ust, so knjigo kmalu ponesle med večinsko bralstvo in prodaja je poskočila čez 22 milijonov primerkov; doslej je izšla že v štiridesetih jezikih.

Film je produciral Gil Netter, velika zasluga pa gre tudi njegovi ženi in koproducentki Lani Armstrong Netter. »Knjigo sem prebrala pred osmimi leti in nikakor se je nisem mogla naveličati,« pravi Netterjeva. »Pokupila sem cele zaboje izvodov in jih podarjala vsem svojim prijateljem, vsakemu, ki je prišel mimo. Tako kot mnogim je tudi meni Koliba spremenila življenje s sporočilom o verovanju, ljubezni in odpuščanju. Zgodbo sem hotela deliti s širšim občinstvom, pa sem knjigo dala soprogu in mu zabičala, da po njej mora posneti film in pika. Na srečo ga je prevzela prav tako kot mene in res se je potrudil, da zgodba pride na velike zaslone

Poleg Sama Worthingtona in Octavie Spencer igrajo še Radha Mitchell, Alice Braga, Tim McGraw, Sumire in Avraham Aviv Alush.

Film KOLIBA (The Shack) si na velikih platnih lahko ogledate od 6. aprila dalje. Distributer filma je BLITZ Film & Video Distribution.

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Priporočamo še te vsebine

Jay-Z z osmimi nominacijami za grammyja, slovenska skupina Perpetuum Jazzile žal ostala praznih rok
Jovanotti izdal novi album Oh, vita s 14 novimi skladbami
Oliver Dragojević danes praznuje 70. rojstni dan
Da Vincijevega Odrešenika sveta pridobil muzej Louvre, a ne tisti v Parizu, ampak v Abu Dabiju

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočiloOglasno sporocilo

Anketa

SDS je v DZ vložila predlog za ustavno obtožbo zoper premierja Mira Cerarja zaradi zadeve Šami. Vaš komentar?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo