Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

“Afera handshake”: Trump se je z Merklovo dvakrat rokoval, res pa da ne v “Billovi” ovalni sobi

Objavil 18. 03. 2017 pod kategorijo SATIRA, ZABAVA. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

Ameriški predsednik Donald Trump je v petek v Beli hiši prvič gostil nemško kanclerko Angelo Merkel, s katero sta skušala vzpostaviti prihodnji čezatlanski odnos. Veliko pozornosti medijev in javnosti sta vzbudila s tem, ko se v ovalni pisarni pred številnimi fotografi nista rokovala.

Trump in Merklova sta sedela drug ob drugem v ovalni pisarni, kjer so ju fotografirali. Voditelji se ob takšnih priložnostih običajno rokujejo, kar naj bi nemška kanclerka ameriškemu predsedniku tudi predlagala. Vendar pa Trump nemški voditeljici ni stisnil roke, pri čemer se je predvsem slednja počutila nekoliko nelagodno, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Ni sicer povsem jasno, ali je Trump ni slišal ali je njen poziv ignoriral. Sta pa se voditelja že pred tem rokovala ob prihodu nemške kanclerke in tudi po koncu skupne tiskovne konference.

Trump se je v prvih dveh mesecih predsednikovanja srečal s številnimi svetovnimi voditelji in jim tudi močno stisnil roko. To je med drugim storil z japonskim premierjem Shizom Abejem, britansko premierko Thereso May in kanadskim premierjem Justinom Trudeaujem.

Merklova sicer velja za precej zadržano, vendar pa je z nekdanjim ameriškim predsednikom Barackom Obamo sklenila precej tesen prijateljski odnos. Tako sta se tudi klicala z osebnimi imeni, kar ni v skladu z nemškimi navadami.

Voditelja sta sicer po srečanju v petek vztrajala pri svojih stališčih glede trgovine in beguncev oziroma imigracije, približala pa sta se pri vprašanju zveze Nato in Rusije oziroma Ukrajine.

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočiloOglasno sporocilo

Anketa

SDS je pripravila reformni program za slovensko zdravstvo. Je to potrebno?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo