Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

Osumljencema zverinskega “Facebook” napada pri Podbočju podaljšali pripor

Objavil 16. 03. 2017 pod kategorijo KRONIKA. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

Osumljenima napada na 26-letnika pri Podbočju 13. februarja letos je sodišče v Krškem pripor podaljšalo za 45 dni. Tožilstvo je sicer predlagalo podaljšanje pripora za osumljenca za dva meseca. Ker je napadeni 26-letnik dan po pretepu umrl, sta za zdaj osumljena povzročitve posebno hude telesne poškodbe s smrtnim izidom.

Policija je v noči z 12. na 13. februar prijela več prijav posnetka pretepa, objavljenega na družbenem omrežju Facebook. Policisti so zagnali akcijo preverjanja in 13. februarja okoli 4. ure zjutraj v okolici Podbočja v občini Krško našli hudo pretepenega 26-letnega moškega, ki so ga reševalci zaradi hudih poškodb prepeljali v UKC Ljubljana.

Policisti Policijske uprave (PU) Novo mesto so kmalu prijeli osumljenca napada, stara 20 in 29 let, in ju osumili kaznivega dejanja povzročitve posebno hude telesne poškodbe, za katero je zagrožena zaporna kazen od enega do 10 let. Ker je dan po napadu žrtev umrla, je tožilec očitano kaznivo dejanje prekvalificiral v povzročitev posebno hude telesne poškodbe s smrtnim izidom, za kar je zagrožena kazen do 15 let zapora. Očitajo jima tudi neupravičeno slikovno snemanje, za kar je zagrožena kazen do enega leta zapora.

Na Okrožnem državnem tožilstvu v Krškem so za STA poudarili, da to “še ne pomeni, da bo takšna kvalifikacija tudi v obtožbi”. Glede na pridobljene dokaze v preiskavi bi jo namreč lahko tudi prekvalificirali. Preiskava primera je še vedno v teku, kdaj bo sodna obravnava, pa ni mogoče predvideti. (sta)

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Priporočamo še te vsebine

Kar dve smrtni žrtvi prometne nesreče na Toplarniški cesti v Ljubljani
Kujundžiču za poskus uboja škofjeloškega župana Ješeta tri leta
Sodišče Milka Noviča spoznalo za krivega umora Jamnika in mu prisodilo 25 let zapora
V gostinskem lokalu v Šiški umor, policija morilca že pridržala

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočilo

Oglasno sporocilo

Anketa

Se strinjate, da hrvaški pevec Thompson v Mariboru 20. maja izvede svoj koncert?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo