Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

Epilog cestnega streljanja v Mariboru: 36-letnik s prestreljeno ledvico, ženska in 4-letnik nepoškodovana, strelec v pripor

Objavil 16. 03. 2017 pod kategorijo KRONIKA. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

Ponedeljkovo streljanje v Mariboru in okolici dobiva nove obrise, saj se je izkazalo, da sta bila v avtomobilu, na katerega je med vožnjo streljal 26-letnik, poleg 36-letnega moškega tudi ženska in štiriletni otrok. Napadalec se je še istega dne na prigovarjanje svojcev sam predal policiji. K napadu naj bi ga gnalo ljubosumje in maščevanje.

Podrobnosti dogodka, ki je spominjal na scenarij kakšne kriminalke, je danes predstavil vodja sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor Robert Munda. Policija zadevo obravnava kot poskus umora, hkrati pa tudi kot kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti, saj sta bila v vozilu oškodovanca še 32-letna ženska in otrok in ker je osumljeni s streli in objestno vožnjo ogrožal ostale udeležence v cestnem prometu.

Napadalca bremeni tudi kaznivo dejanje nasilja v družini, ker je v zadnjih dveh letih v družinski skupnosti večkrat pretepel zunajzakonsko partnerico. “Verjetno je to tudi razlog, da je prišlo do razdora v družini in posledično do tega kaznivega dejanja,” je povedal Munda. Čeprav je morala ženska večkrat zaradi nasilja k zdravniku, partnerja ni prijavila policiji.

Dejanja je osumljeni 26-letni moški iz okolice Maribora, ki se je spravil na 36-letnega moškega, prav tako iz okolice Maribora. Najprej je streljal nanj na parkirišču nekdanje trgovine Lesnina v Hočah, ko je ta sedel v avtomobilu skupaj z žensko in otrokom. Da bi se izognil strelom, je oškodovanec hitro odpeljal v smeri središča Maribora, napadalec pa mu je z avtomobilom sledil.

Na Cesti Proletarskih brigad v Mariboru je trojici uspelo pobegniti. Napadalec se je presedel v drugo vozilo in na avtocesti v Hočah znova izsledil oškodovanca, ki je bil tokrat sam v avtomobilu. Z vozilom mu je zaprl pot in ga tako prisilil, da je ustavil. Zatem je osumljeni izstopil iz svojega vozila in ponovno streljal na oškodovanca, ki je z vzvratno vožnjo po avtocesti do prvega semaforiziranega križišča v Hočah uspel pobegniti in odpeljal nazaj proti središču Maribora.

Napadalec mu je znova sledil in med vožnjo večkrat streljal na zasledovani avtomobil. Eden od nabojev je prebil prtljažni del vozila, naslonjalo zadnjega in sprednjega levega sedeža ter ledveni del oškodovančevega telesa. Slednjemu je kljub temu uspelo pobegniti in se zateči na policijsko postajo.

Osumljeni se je še istega dne, nekaj minut pred polnočjo, na prigovarjanje svojcev sam predal policiji. V sredo zvečer je bil priveden k preiskovalnemu sodniku, ki naj bi danes odločil o priporu. Za kaznivo dejanje poskusa umora je predpisana zaporna kazen najmanj 15 let zapora, za povzročitev splošne nevarnosti in nasilje v družini pa do pet let.

Policija se je pri preiskavi dogodka obrnila tudi po pomoč javnosti. Po besedah Munde so policisti že v času dogodka prejeli več obvestil, a se iz njih ni znalo razbrati, kaj točno se dogaja. “Prijave so bile dokaj nedoločne, medle. Ni se dalo zaključiti, da gre za tako veliko intenziteto kaznivih dejanj,” je pojasnil.

Ker je bilo izstreljenih več strelov v različne smeri, je policija tudi pozvala ljudi, ki so morebiti utrpeli poškodbe zaradi tega, da se javijo. “Nihče od drugih državljanov se ni prepoznal v tem primeru kot oškodovanec, zato domnevamo, da do poškodb na drugih vozilih ni prišlo ali pa so se ljudje odločili, da se ne bodo javili,” je povedal Munda.

Orožje, ki je bilo uporabljeno v napadu, policisti še iščejo, tudi v Dravi. Osumljenec dovoljenja zanj ni imel. Vozilo, v katerega se je napadalec med zasledovanjem presedel, je bilo od omenjene ženske, ki ga je pustila v mestu. “Po našem vedenju mu nihče ni pomagal pri tem kaznivem dejanju. Je pa res, da je v določenem delu znana oseba opravila določen prevoz,” je povedal Munda.

Napadeni 36-letnik je, kot rečeno, bil ranjen, a poškodbe niso resne. Otrok in ženska nista bila poškodovana. (sta)

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Priporočamo še te vsebine

Na letališču v Zürichu v prtljagi 25-letne Slovenke odkrili dva kilograma kokaina
Trojica nekoč vodilnih v Zvonovih zanika krivdo, Pečeta ni bilo
V hudi prometni nesreči blizu Prage trije mrtvi in prek 40 ranjenih, med slednjimi tudi otroci
V nedeljo v Sloveniji kar 45 prometnih nesreč, na srečo brez smrtnih žrtev

1 odgovor za “Epilog cestnega streljanja v Mariboru: 36-letnik s prestreljeno ledvico, ženska in 4-letnik nepoškodovana, strelec v pripor”

  1. Mižek Figa pravi:

    Nič mu ne bo, če se bo izgovarjal na CSD Maribor in njihovo reševanje njegovih domačih zadreg. Naj živi Kopačka ministrica in sVukačica sekretarka!

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočiloOglasno sporocilo

Anketa

SDS je pripravila reformni program za slovensko zdravstvo. Je to potrebno?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo