Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

Romana Tomc: Z Direktivo o strelnem orožju se ni mogoče uspešno boriti proti terorizmu!

Objavil 15. 03. 2017 pod kategorijo EVROPSKI PARLAMENT, SVET. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

Včeraj dopoldne so poslanci Evropskega parlamenta na plenarnem zasedanju v Strasbourgu razpravljali in glasovali o Direktivi o nadzoru nabave in posedovanju orožja. Novo besedilo, ki je bil oblikovano v medinstitucionalnih pogajanjih med Svetom, Evropskim parlamentom in Komisijo, je bilo sprejeto.

Varnostna slika Evrope se spreminja, prav zato je Evropska Komisija podala predlog, ki je uvajal strožja pravila za reševanje varnostnih vrzeli, z namenom boja proti terorizmu. Do predloga so bile kritične vse politične skupine Evropskega parlamenta, saj je v neustrezen položaj postavljal lastnike zakonito pridobljenega strelnega orožja.

Evropska poslanka Romana Tomc (SDS/ELS) ob izidu glasovanj poudarja: »Varnost državljanov je na prvem mestu. Trenutno veljavna zakonodaja o strelnem orožju izhaja iz leta 1991, zato je potreba po prenovi povsem upravičena. Potrebujemo odločne, utemeljene, predvsem pa dobro premišljene rešitve, ki bodo resnično zagotovile več varnosti in boljšo zaščito. Menim, da omenjena direktiva, ob upoštevanju, da je besedilo vendarle bistveno boljše od prvotnega, še vedno pušča precej odprtih vprašanj. Največji očitek je, da diskriminira lastnike zakonito pridobljenega orožja. Seveda se strinjam, da se zaostri nadzor in sprejmejo dodatni predpisi, ki bodo zmanjšali varnostno tveganje, bojim pa se, da bo posledice te direktive nosila napačna ciljna skupina. Lovci, športni strelci in zbiratelji niso tisti, ki ogrožajo našo varnost, prav tako niso tisti, ki bi predelovali orožje. Teroristi so tisti, ki bi morali biti cilj in dejstvo je, da pri svojih akcijah ne uporabljajo zakonito pridobljenega orožja. Žal mi je, da ni bil sprejet predlog, ki sem ga tudi sama podpirala, in ki bi omogočil, da bi bila vsebina direktive bolj jasna in nedvoumna.«

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Priporočamo še te vsebine

Trump v začetku aprila pričakuje zelo težko srečanje s kitajskim predsednikom
Piarovec Bele hiše Sean Spicer: Asad je hujši od Hitlerja, ker je napadel lastno ljudstvo s kemičnim…
Tožilstvo brez dokazov, da je prijeti islamist povezan z napadom v Dortmundu
Islamska država prevzela odgovornost za umor policista v Parizu

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočilo

Oglasno sporocilo

Anketa

Se strinjate, da hrvaški pevec Thompson v Mariboru 20. maja izvede svoj koncert?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo