Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

Slovenec z računalniško video igro zbral že 150.000 dolarjev

Objavil 14. 03. 2017 pod kategorijo BIZNIS, IT&Z, PODJETNIŠTVO. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

Slovenski strokovnjak za razvoj računalniških video iger Marko Grgurovič je z mednarodno ekipo sodelavcev na vodilnem svetovnem portalu za množično financiranje Kickstarter uspel zbrati že več kot 152.000 dolarjev za dokončanje razvoja srednjeveško obarvane bojne video igre Mordhau.

Kampanjo na Kickstarterju so zagnali 8. marca in že v enem dnevu dosegli prvotno zastavljeni cilj zbrati 80.000 dolarjev oziroma približno 75.000 evrov. Sredstva bodo zbirali do 7. aprila, do danes pa so uspeli pritegniti že več kot 2500 podpornikov in zbrati 152.000 dolarjev sredstev.

Grgurovič je doktorski študent računalništva in informatike ter asistent na Fakulteti za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem. Z računalniškimi igrami in programiranjem se ukvarja že od otroštva, zato se je tudi odločil za študij računalništva in informatike.

Igro je začel razvijati januarja 2014, zdaj pa jo razvija z mednarodno ekipo sodelavcev, poimenovano Triternion. Prihajajo iz Španije, Poljske, Avstrije, Nemčije, Švedske, Kanade in Slovenije, še piše na spletni strani koprske fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije.

Mordhau je večigralska računalniška video igra. Na natančno izrisanih pokrajinah so možni tako dvoboji z meči kot veliki odprti spopadi med pehotami in konjenicami, vsak igralec pa si seveda najprej ustvari bojevnika po svojem okusu.

Zaenkrat je predvidena le različica za računalnike z operacijskim sistemom Windows, v prihodnosti pa bodo morda sledile še različice za druge operacijske sisteme. (sta)

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Priporočamo še te vsebine

Bled prvič v zgodovini z več kot milijonom turističnih prenočitev
Glavina in Drobne Popovičeva se sporazumno odpovedujeta dvigu plače
Tudi v letu 2018 trgovine odprte v nedeljo, a posamezni delavec bo lahko delal največ 15 nedelj v le…
Vrednost bitcoina samo v mesecu dni padla za več kot 50%, mnogi vlagatelji pa že na veliko razočaran…

1 odgovor za “Slovenec z računalniško video igro zbral že 150.000 dolarjev”

  1. narim pravi:

    A zdej je že fsak čefur Slovenec?
    🙁

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočiloOglasno sporocilo

Anketa

SDS je pripravila reformni program za slovensko zdravstvo. Je to potrebno?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo