Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

Evropski parlament: Schulz je prekoračil pooblastila

Objavil 08. 03. 2017 pod kategorijo EVROPA, SVET. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

Bivši predsednik Evropskega parlamenta in sedanji kanclerski kandidat nemških socialdemokratov Martin Schulz je prekoračil svoja pooblastila, ko je kot predsednik Evropskega parlamenta vplival na napredovanje svojih sodelavcev, je vodstvo Evropskega parlamenta zapisalo v odgovoru parlamentarnemu odboru za nadzor proračuna.

Odgovor je v naprej danes pridobila nemška tiskovna agencija dpa.

Evropski urad za boj proti goljufijam (Olaf) preiskuje očitke, da je v Evropskem parlamentu v času, ko ga je vodil Schulz, prihajalo do nepravilnosti. Po poročanju medijev naj bi v času Schulzevega mandata prihajalo do vprašljivih napredovanj in izplačil premij.

Olaf sedaj proučuje, ali poročanja medijev upravičujejo tudi sprožitev uradne preiskave. Kot so pojasnili, morajo za sprožitev uradne preiskave obstajati zadostni indici o prevari, korupciji in drugih nezakonitih ravnanjih.

Po poročanju nemških medijev naj bi se Schulz, ko je bil predsednik Evropskega parlamenta, osebno zavzel za dodatne ugodnosti za svojega zaupnika Markusa Engelsa, ki je sedaj vodja Schulzove volilne kampanje. Prav tako naj bi Schulz oktobra 2015 pomagal tudi drugim sodelavcem do donosnih ugodnosti.

61-letni Schulz je bil predsednik Evropskega parlamenta od leta 2012 do začetka letošnjega leta. Konec januarja so ga nemški socialdemokrati (SPD) izbrali za svojega kanclerskega kandidata na jesenskih parlamentarnih volitvah v Nemčiji. Doslej mu je v javnomnenjskih raziskavah dobro kazalo, da bi se morda lahko bolje odrezal od konservativne kanclerke Angele Merkel. (sta)

 

 

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Priporočamo še te vsebine

Sankcije proti Rusiji, Iranu in Severni Koreji potrdil tudi ameriški senat
Uzbekistan v zapor strpal hčer dolgoletnega avtokrata Gulnaro Karimovo
Kim Jong Un se spet dela norca: s svojimi generali nove sankcije ZN označil za grobo kršitev državne…
Trump z novimi grožnjami Kimovemu režimu: če se otoku Guam kar koli zgodi, bo Severna Koreja v velik…

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočilo


Oglasno sporocilo

Anketa

Kdo bo vaša izbira na volitvah za predsednika države 22. oktobra?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo