Spremljaj Politikis na
Politikis na Facebooku   Politikis na Twitterju
Politikis na Facebooku Politikis na Twitterju Politikis
Vroče vsebine

Še en primer terorja nad otroci v vrtcu: v Slovenski Bistrici naj bi “vzgojiteljica” otroka z vso močjo zalučala ob tla!?

Objavil 20. 10. 2016 pod kategorijo DRUŽBA, SLOVENIJA, ŠOLSTVO. Spremljajte odzive na ta post cez RSS 2.0. Lahko komentirate ali pustite trackback v zvezi s tem vnosom

Policija preiskuje primer nasilja v Vrtcu Otona Župančiča v Slovenski Bistrici. Konec septembra naj bi ena od mam videla vzgojiteljico Vesno Frelih Gal, “da je prijela otroka, ga privzdignila v zrak in ga nato z vso silo vrgla ob tla,” poročajo Slovenske novice.

Mama otroka, ki sicer ni bil poškodovan, je o dogodku obvestila ravnateljico vrtca v Slovenski Bistrici Ivano Leskovar. O dogajanju je ravnateljica obvestila policijo.

Na mariborski policijski upravi so potrdili, da v zvezi z dogodkom zbirajo obvestila. “Po zbranih obvestilih bomo pristojnemu državnemu tožilstvu posredovali ugotovitve v skladu z določili zakona o kazenskem postopku,” so pojasnili za časnik.

Ravnateljica vrtca je zavrnila očitke o prikrivanju dogodka. “Poudariti moram, da če se je v tej zgodbi zgodilo kar koli, kar ni v skladu s pedagoškimi standardi, je prav, da se razkrije. Četudi se je morda za kanček zrušilo zaupanje v naš vrtec, pa upam, da smo si s hitro reakcijo na neki način ponovno pridobili zaupanje otrok in predvsem staršev,” je dejala.

Kot je za časnik še pojasnila ravnateljica, je vzgojiteljica Frelih Galova sicer na bolniškem dopustu, a ji mora po zakonu v 30 dneh od dogodka izreči ustrezen ukrep. (sta)

punca-joce(fotografija je simbolična)

Deli z drugimi:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

Priporočamo še te vsebine

Tomažič iz Financ ima glede Erjavca prav – to je navaden populist, a znižanje davkov je SDS v DZ pre…
Po vstopu v novo leto v Sloveniji (ter v štirih balkanskih državah) tudi danes dela prost dan
Ustavna obtožba zoper predsednika vlade: Cerar je neposredno posegel v deportacijo ilegalnega migran…
Višje sodišče ugodilo zahtevku za ničnost posojilnih pogodb v frankih

1 odgovor za “Še en primer terorja nad otroci v vrtcu: v Slovenski Bistrici naj bi “vzgojiteljica” otroka z vso močjo zalučala ob tla!?”

  1. re gornjemu pravi:

    ” Z vso silo je otroka vrgla ob tla”? Ob tem pa otrok ni dobil večjih poškodb? Verjetno malo pretirano pisanje, res pa je, da tega nebi smela.

Komentiraj

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Oglasno sporočiloOglasno sporocilo

Anketa

SDS je pripravila reformni program za slovensko zdravstvo. Je to potrebno?

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
Oglasno sporočilo