SDS zaradi fizičnega napada na Grimsa zahteva sklic seje odbora za kulturo, Vonta zavlačuje in krši poslovnik

14

Poslanska skupina SDS predsednico odbora DZ za kulturo Tamaro Vonta (Svoboda) poziva naj v najkrajšem času skliče nujno sejo odbora, na kateri bi obravnavali stopnjevanje sovražnosti, spodbujanja nasilja in napade proti posameznikom na podlagi njihovih vrednot. To se jim zdi nujno zaradi fizičnega napada na poslanca SDS Branka Grimsa.

Vonto pozivajo naj upošteva poslovniška določila pri sklicevanju sej odbora za kulturo, saj so nanjo že 9. novembra naslovili zahtevo za sklic nujne seje. Poslovnik DZ namreč določa, da mora biti seja izvedena v 14 dneh po vložitvi zahteve poslanske skupine, je spomnila vodja poslanske skupine SDS Jelka Godec.

Do današnjega dne, torej 14 dni po vložitvi, do sklica seje še ni prišlo, je zapisala Godčeva. V SDS zahtevajo sklic seje, na kateri bi obravnavali dejanja na področju medijev in kulture, ki načrtno stopnjujejo sovražnost, spodbujajo nasilje in napade proti posameznikom na podlagi njihovih vrednot, prepričanj ali svetovnega nazora.

Poslanska skupina meni, da je problematika potrebna razprave zaradi fizičnega napada na “našega poslanca Branka Grimsa pred državnim zborom konec oktobra in zaradi verbalnih napadov, žaljenja in pljuvanja poslank in poslancev, menimo, da je skrajni čas za skupno in hitro ukrepanje”.

STA na pojasnilo predsednice odbora za kulturo in DZ še čaka.

Razpravo na to temo je 15. novembra začel že odbor DZ za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo, vendar so sejo prekinili. Kot so za STA takrat pojasnili v poslanski skupini Svoboda, naj bi bila v prihodnje sklicana skupna seja odbora za notranje zadeve in odbora za pravosodje.

Št. komentarjev: 14
 1. raft pravi

  Tale ga. Vonta bi bila s tem svojim obnašanjem in videzom pred inkvizicijskim sodiščem proglašena za coprnico in skurjena.

 2. linke pravi

  za v muppet show bi pa bila . Miss Piggy

  1. Re gornjim pravi

   Pozabila sta še na ” vaši lepotici” Anjo Lep Šimenko, Jelko Godec, Mojco škrinjar, res krasotice in Piggice.

   1. raft pravi

    Repetaš, ne mi reč, da ti stopi, ko jo gledaš v njene zlobne oči.

    1. linke pravi

     kje pa njemu ne stopi več. samo mal mu iz njega teče ,pa še to takrat ko gleda obline istega spola

    2. Re gornjim pravi

     Ne stopi pa mi tudi , če gledam vaše, zgoraj naštete krasotice, ki vas ” vznemirjajo”

 3. Opazovalec pravi

  Grimsa bi naj obravnavala komisija za kulturo? Pa ravno njega, ki je , poleg Hojsa najbolj nekulturen politik pri nas?Saj mu kakšna ” vzgojna” ne bi škodila

  1. Re gornjim pravi

   Vama obema gre po glavi samo vaš plešasti lepotec?

   1. linke pravi

    tebe bi sparil z golobom pa da vidimo kaki klopotci bi prišli na svet

    1. Re gornjemu pravi

     Je tvoj oče že poskusil z Janšo pa vidiš kaj se je skotilo, ti!

     1. linke pravi

      pa še zmerom sem boljši kot pa bi bil tvoj pankrt z golobom. .aja vprašanje če ti sploh stoji? taubiju verjetno ne ker je zadrogiran

 4. Samko pravi

  Vonta sramota na dveh nogah. Se vidi da je začela pri Pozitivni Sloveniji, tam so se kalili njej podobni svinjarji.

 5. Re gornjemu pravi

  Teslo primitivno, očitno ne boš nehal!

 6. Re gornjim pravi

  Ha, ha pa vam je vaš ” teoretik” Grims naredil blamažo s svojim ” znanjem” Celo nemško veleposlaništvo se zgraža nad njegovimi idiotizmi

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen