Ukrajinski predsednik Zelenski bo na predlog SDS v petek nagovoril slovenske poslance

4

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski bo v petek ob 10. uri prek videopovezave nagovoril slovenski državni zbor, ki je eno redkih zakonodajnih teles v EU, ki ga ukrajinski predsednik še ni nagovoril, poroča časnik Delo.

Slovenski poslanci so pred dnevi na zaprti seji odbora za zadeve EU in odbora za zunanjo politiko potrdili predlog SDS, naj predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič povabi Zelenskega, da nagovori slovenske poslance. To se bo sedaj po navedbah Dela tudi zgodilo, in sicer v petek ob 10. uri.

O tem so bili po današnji seji kolegija predsednice državnega zbora seznanjeni tudi vodje poslanskih skupin, še poroča Delo.

Z Zelenskim se je pred zasedanjem voditeljev držav članic EU v Bruslju konec junija pogovarjal tudi slovenski premier Robert Golob, ki je ukrajinskemu predsedniku zagotovil, da se odnos Slovenije do Ukrajine kljub zamenjavi vlade ni spremenil.

Zelenski pa je takrat Golobu čestital za imenovanje na čelo slovenske vlade in se mu zahvalil za pripravljenost podpreti podelitev statusa kandidatke za članstvo v EU Ukrajini, ki je status kandidatke kasneje tudi prejela.

Št. komentarjev: 4
 1. raft pravi

  Golob bi kupil pšenico. Kmetje: Država naj plača več od konkurence.
  ——————-
  Kmetje, kaj pa, če vam vlada plača enako kot konkurenca iz Italije ali Avstrije bi bilo dovolj?

 2. Jaka pravi

  Bravo SDS! Plešeči golobi se kaj takega ne bi nikoli spomnili!

  1. Pubec pravi

   Ja, seveda , to pa bo dosežek ” vreden sdss”.

  2. Re gornjemu pravi

   Tako, kot se ti ne spomniš pravilne slovenščine

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen