Štajerka in Dolenjka s po 2,8 promila alkohola v krvi, pijani voznik na Koroškem bežal pred policisti

0

Kljub opozorilom o poslabšanju prometne varnosti policisti pri delu dnevno naletijo na neodgovorne voznike, opozarjajo na Policijski upravi Celje. V četrtek so šentjurski in sevniški policisti obravnavali dve voznici, ki sta vozili s po okoli 2,8 promila alkohola v krvi, na Koroškem pa voznika, ki je bežal in s prekrški zbral za 2290 evrov kazni.

Celjske policiste je voznik v četrtek obvestil, da na avtocesti voznica osebnega vozila med vožnjo v smeri proti Mariboru kaže očitne znake alkoholiziranosti. Nekaj po 19. uri so jo ustavili v Šentjurju, ko je že zapustila avtocesto. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imela v krvi dobrih 2,8 promila alkohola. Začasno so ji odvzeli vozniško dovoljenje in napovedali obdolžilni predlog. Pridržali pa je niso, saj si je uredila prevoz, so danes sporočili s Policijske uprave (PU) Celje, ki se občanu zahvaljuje za obvestilo.

Podobno alkoholizirano voznico osebnega vozila so v četrtek zvečer obravnavali tudi sevniški policisti. Zaradi nezanesljive vožnje so jo ustavili na Blanci in ugotovili, da gre za 39-letno kršiteljico, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, saj so ji ga že predhodno odvzeli zaradi kršitev cestnoprometnih predpisov. Policisti so ji vozilo zasegli in o kršitvah z obdoložilnim predlogom seznanili sodišče, so sporočili s PU Novo mesto.

Pod vplivom alkohola je vozil tudi voznik, ki so ga v četrtek zvečer obravnavali koroški policisti. Voznik je na relaciji Dravograd-Slovenj Gradec vozil z neprilagojeno hitrostjo in storil več cestnoprometnih prekrškov, med drugim je v enosmerni ulici vozil v napačno smer, ni upošteval znakov policistov, ki so ga skušali večkrat ustaviti, prav tako je poskušal trčiti v policijsko vozilo. Okoli 23. ure so ga uspeli ustaviti tako, da so v Starem trgu pri Slovenj Gradcu postavili blokado.

Voznik je vozil pod vplivom alkohola, brez veljavnega vozniškega dovoljenja, na vozilu pa je imel nameščeni dve različni registrski tablici. Policisti so mu izdali plačilni nalog v višini 2290 evrov in napovedali obdolžilni predlog.

Tudi konjiški policisti so minulo noč obravnavali vinjenega voznika, ki so ga pridržali do streznitve, so med drugim še sporočili s PU Celje. Vse udeležence v prometu pozivajo, naj vozijo odgovorno, naj spoštujejo predpise, hitrost vožnje naj prilagodijo omejitvam, razmeram na voziščih in svojim zmogljivostim ter naj nikar ne vozijo pod vplivom alkohola.

Po navedbah agencije za varnost prometa se zaradi vpliva alkohola že pri koncentraciji 0,5 promila verjetnost povzročitve prometne nesreče podvoji, pri 1,1 promila alkohola pa osemkrat poveča v primerjavi s treznim voznikom.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen