(Ozadje smrti Ivane Trump) Na dan smrti se je pripravljala na počitnice v St. Tropezu, imela kosilo v priljubljeni italijanski restavraciji, nato jo je izdalo srce

0

Prva žena nekdanjega predsednika ZDA Donalda Trumpa, 73-letna Ivana Trump, rojena Zeličkova, je v četrtek na svojem domu blizu Centralnega parka na Manhattnu umrla domnevno zaradi srčnega zastoja. Ko ji je odpovedalo srce, je padla po stopnicah svoje luksuzne hiše, kjer so jo reševalci našli nepremično in jo razglasili za mrtvo.

Zadnjo besedo o vzroku smrti bo dal newyorški mrliški oglednik po končani obdukciji.

Ivana Trump se je po poročanju newyorških medijev na dan smrti pripravljala na počitnice v St. Tropezu. Pred smrtjo je imela kosilo v priljubljeni italijanski restavraciji v svoji soseski, kar je razkrila lastnica restavracije Altesi’s Paola Alavian. Dejala je, da je Ivana Trump med obrokom delovala nekoliko utrujeno in ni veliko pojedla.

Novica o smrti nekdanje vrhunske smučarke zelo odmeva v New Yorku, kjer sta z nekdanjim možem v 80. letih polnila časopisne strani, najbolj pa leta 1992 med odmevno ločitvijo. Kot se je razkrilo, je namreč Trump ženo varal s prihodnjo ženo Marlo Maples, Ivani pa je ob ločitvi pripadlo 14 milijonov dolarjev gotovine in več nepremičnin.

Donald Trump in Ivana sta imela tri otroke – Donalda mlajšega, Ivanko in Erica Trumpa. Ivana je bila Trumpova prva žena, on pa njen drugi mož. Za njim se je poročila še dvakrat.

Trump se je pokojni ženi poklonil z lepim sporočilom, a kot je opozorila skupina Republikanci proti trumpizmu, je sožalnem sporočilu priključil prošnjo za financiranje svoje politične kampanje.

“Donald Trump zbira denar s smrtjo nekdanje žene. Zanj enostavno ni dna,” so sporočili iz aktivistične skupine.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen