V Pulju italijanski državljan z gliserjem hudo poškodoval hrvaškega plavalca

0

V Pulju je v ponedeljek italijanski državljan z gliserjem hudo poškodoval hrvaškega plavalca. Kršitev pravil, ki veljajo za vožnjo z gliserji, je na hrvaškem morju vedno več. Največkrat vozniki preblizu obale plujejo na območju Zadra, kjer je policija letos zabeležila štirikrat več kršitev kot v enakem obdobju lani, poročajo hrvaški mediji.

Nesreča se je na znanem puljskem kopališču Valkane zgodila v poznopopoldanskih urah, 35-letnega plavalca pa so takoj odpeljali v bolnišnico, je poročala hrvaška tiskovna agencija Hina. Njegovo življenje ni ogroženo.

V gliserju je bilo več mladih Italijanov, ki so plovilo najeli. Pri tem niso upoštevali odredbe iz pomorskega zakonika, ki dovoljuje vožnjo gliserja le več kot 300 metrov od obale.

Vozniki gliserjev vse pogosteje plujejo preblizu obale. V soboto je istrska policija s 3000 kunami (400 evri) kazni oglobila nemškega državljana, ki je z gliserjem plul le sto metrov od obale.

Kazni za nepravilno vožnjo z gliserji se na Hrvaškem gibljejo med 500 do 10.000 kunami (66 do 1330 evrov). Največ kršitev beležijo na območju Zadra, kjer so zaradi vožnje preblizu obale samo v ponedeljek kaznovali devet turistov.

Večje število kršitev je posledica večjega števila plovil na morju, oziroma tega, da se je turistična sezona letos začela prej kot lani, je za hrvaško komercialno televizijo RTL pojasnil načelnik pomorske policije v Zadru Roman Landek. Skupno so letos na tem območju zabeležili 83 kršitev, v enakem obdobju lani pa 18.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen