Odstopil predsednik sveta UKC Maribor Kazimir Miksić: Golobove vlade ne podpiram, ker jo usmerjajo levičarski aktivisti!

1

Predsednik sveta Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor Kazimir Miksić je po poročanju današnje izdaje časnika Večer pred dnevi odstopil s položaja. Preostale člane sveta zavoda, predstavnike ustanovitelja, naj bi vlada zamenjala v četrtek.

Miksić, ki je postal predsednik sveta zavoda aprila lani, je za Večer povedal, da se je za odstop odločil takoj, ko je nastopila nova vlada Roberta Goloba. “Te vlade ne podpiram in jo preziram,” je dejal. V odstopni izjavi naj bi zapisal, da je član stranke SDS in ne želi biti del nove vlade, “ki jo usmerjajo levičarski aktivisti”.

V četrtek naj bi bila na dnevnem redu seje vlade tudi točka o imenovanju novih predstavnikov v svete zavodov v slovenskih bolnišnicah, med drugim naj bi zamenjali tudi sestavo sveta UKC Maribor, še piše Večer.

Svet UKC Maribor ima enajst članov, od tega jih šest imenuje ustanovitelj, enega člana imenuje Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije, enega Mestna občina Maribor, trije člani so iz bolnišnice.

Število komentarjev: 1
  1. linke pravi

    hvale vredno ,dr. kazimir . klobuk dol k taki odločitvi.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen