Golob na prvi obisk v Bruselj s povsem diletantskimi izjavami: Nekaj bom zvedel in se naučil, nimam pa izhodišč, na katerih bi vztrajal!?!

12

Premier Robert Golob je danes dejal, da na prvi spoznavni obisk v Bruselj v četrtek in petek odhaja z velikimi pričakovanji, a brez izhodišč, na katerih bi vztrajal, stališče Slovenije pred vrhom EU o Ukrajini pa bodo po njegovih napovedih oblikovali v torek na seji zunanjepolitičnega odbora DZ.

Evropski voditelji se bodo prihodnji teden v Bruslju sešli na vrhu, na katerem bo v ospredju Ukrajina, Golob pa se jim bo po nastopu položaja premierja tokrat pridružil prvič. Pred tem se bo ta četrtek in petek v Bruslju med drugim srečal s predsednico Evropske komisije Ursulo von der Leyen in predsednikom Evropskega sveta Charlesom Michelom.

Na vprašanje, kaj bo njegovo glavno sporočilo na spoznavnem srečanju, je Golob na novinarski konferenci po seji vlade dejal: “Ni glavnega sporočila, z naše strani se gremo spoznat, sporočilo bomo oblikovali v torek,” ko bo nadaljevanje seje odbora za zunanjo politiko v državnem zboru.

Kot je dejal, v spoznavnih pogovorih ne potrebuje izhodišč, razen da prihaja odprte glave in še bolj odprtih ušes, saj verjame, da je evropska enotnost ključ do kakršnega koli napredka pri reševanju problemov.

“Če bi si zdaj domišljal, preden se srečam s komerkoli na evropskem nivoju, da vem, kaj to pomeni, bi podcenjeval vse tiste, ki trdo delajo na teh problemih v zadnjih mesecih, in tega ne bom naredil,” je dejal.

Imam velika pričakovanja, z vidika, kaj bom zvedel in se naučil, nimam pa izhodišč, na katerih bi vztrajal,” je dejal.

Na premierja Goloba in zunanjo ministrico Tanjo Fajon sta bili v zadnjih dneh naslovljeni dve odprti pismi glede politike Slovenije do Ukrajine. Kot je že v ponedeljek dejal Golob, bo stališče glede Ukrajine oblikovano na odboru za zunanjo politiko. Za cilj si je zadal, da bi se skupno in enotno stališče Slovenije oblikovalo še pred njegovim odhodom v Bruselj na vrh EU.

Št. komentarjev: 12
 1. linke pravi

  prokleti debil od globoke države

 2. linke pravi

  prokleti debil od globoke države se bo pohvalil z 2 milijočkoma nagrade

  1. Re gornjemu pravi

   Vaša cenzura tolerira samo tiste k9mentarje, ki so na nivoju gornjih?

 3. Nace pravi

  Dodl! To ste volili, to mejte!

 4. katja pravi

  Razen energetike nič ne ve in noče vedeti. Pravo EU, makroekonomika, varnostna situacija itd., vse to so teme, ki so za Taubija tabula rasa…

 5. linke pravi

  ma ta debil nima pojma o gospodarski situaciji v eu ,še manj o politični. važno da pleše z njegovo ursulo . Bo pa prišel čas ko bo oba vzel povodni mož in ju odpeljal do černega morja

 6. ufff pravi

  ajd..nič posebno novega, kučanov udbomafijski smrdeči levičarski NESTRPNI pra sec … to je bil, je in bo ostal…zato ga je naša rdeča legalizirana levičarska post-komunisti čna zločinska legalizrana MAFIJA najprej nastavila med kao ….v energiji…..in sedaj med kao…… P M…..ajd..nič novega…glavno, da si mafijsko zvest naši smrdeči krvavordeči NESTRPNI nomenklaturi..ajd

 7. Re gornjim pravi

  Res , komentarji ” na nivoju “

  1. Jožek pravi

   Komentarji najetih bebcev ,ki so tako že bivši

 8. linke pravi

  repetaš zasebe se brigaj ,kaj se vtikuješ v druge komentarje . če ti ni kaj tu po godu pojdi komentirat na mmc tam boš kulminiral od zadovoljstva

 9. METULJ pravi

  Ja, uvodno ovohavanje predsednika vlade Slovenije v Bruslju. Rdeći “kripl” bataljon slovenski se bo v bodoče “dokazoval” s svojima pudljema Fajon – Šarec, v zadevi Nato, odprte slovenske meje za ilegalne migrante, etc…! Zločinska rdeća mafija prehaja v nasilni boj proti Slovencem! Vendar, Slovenci bomo končni zmagovalci, sterali bomo to rdećo zalego!!

 10. raft pravi

  Golob se bo obelodanil ( ne glede na to, da ima 100% podporo v rež. medijih ) po recimo enemu mesecu.
  Ne morem razumeti njegovih odločitev kot je na primer postavitev kurčevega Šarca na mesto ministra za obrambo. Kaj ta Golob resnično ne da nič na slovenski ponos?

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen