Župana Arsenoviča k odstopu pozval tudi mariborski poslanec Kaloh: Funkcionarji, ki ne znajo brzdati svojega temperamenta in vzpostaviti ustrezne komunikacije, naj se poslovijo s funkcije!

3

Del mariborskih mestnih svetnikov iz vrst opozicije se je danes s podpisom izjave zavezal ničelni toleranci do vsakršne vrste nasilja in ob tem zaradi nedavnega incidenta z mladoletnikom ponovno pozval župana Sašo Arsenoviča k odstopu. Župan zadeve danes ne komentira, je pa že prej povedal, da ne bo odstopil. K odstopu je Arsenoviča pozval tudi mariborski poslanec iz vrst SDS, mag. Dejan Kaloh.

Poslanec DZ in predsednik mariborskega odbora SDS, mag. Dejan Kaloh je med drugim dejal: “Dejanje župana je nedopustno, zavržno in vsega obsojanja vredno. Žalosten sem, da imamo za prvega funkcionarja v mestu človeka, ki ne zna brzdati svojega temperamenta, ki ne zna vzpostaviti komunikacijskega mosta tudi nasproti mladini. Zato ga ne pozivam k razmisleku, ampak k odstopu.”

 Danes je mariborsko mestna opozicija bojkotirala sestanek vodij vseh svetniških skupin, ki ga je za danes popoldne sklical župan. “Prej nas nikoli ni povabil, tudi ob sprejemanju tako pomembnih dokumentov, kot je občinski proračun, zato tudi zdaj ne vidimo potrebe za to,” je dodala predstavnica SDS Vladimira Cokoja.

Arsenovič danes ni bil dosegljiv za komentar, je pa pred dnevi za Radio Maribor znova poudaril, da ne bo odstopil, ker da ni kriv. Že pred tem je izgubil večino v mestnem svetu, saj mu je odrekla podporo Lista kolesarjev in pešcev, njegovo dejanje je obsodila tudi SD.

Mariborski župan naj bi po trditvah očeta mladoletnika 17. aprila fizično obračunal s 13-letnim fantom in ga pri tem lažje telesno poškodoval. Arsenovič je izrazil obžalovanje zaradi svojega odziva na ravnanje mladoletnika, se opravičil vsem vpletenim in javnosti ter dodal, da je fanta samo prijel za roke, da bi ustavil njegovo neprimerno obnašanje.

Oče je prijavil napad policiji in podal predlog za pregon zoper župana zaradi domnevnega kaznivega dejanja povzročitve lahke telesne poškodbe.

Št. komentarjev: 3
  1. raft pravi

    Vse Srbe je treba odstraniti iz Slovenije. To je dejansko najbolj primitivno pleme na svetu.

  2. franjo pravi

    Škandal škandalov. Če bi Arsenovič imel obraz se v špegl pogledat, bi že zdavnaj sam odstopil. Balkanec primitivni!

  3. Re gornjim pravi

    Prav imata oba, vendar bi jaz enako rekel Kalohu, ki se “čoha tam kjer ga ne srbi” , z eno besedo meša meglo

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen