Večernji list kritično o Fajonovi kot morebitni zunanji ministrici: Zgodilo se bo zaostrovanje odnosov med Ljubljano in Zagrebom!

10

(7. maj 2022) Hrvaški Večernji list danes v komentarju kritično ugotavlja, da se bo politika Slovenije do Hrvaške spremenila, če bo zunanje ministrstvo prevzela Tanja Fajon. Hrvaška bo izgubila podporo pri vključitvi v schengensko območje, zaostril se bo tudi arbitražni spor, napoveduje Denis Romac.

“Zdi se, da nič ne simbolizira pričakovane spremembe slovenske zunanje politike tako dobro, kot prihod Tanje Fajon na čelo slovenske diplomacije, ne samo, ko gre za zavračanje višegrajske avanture (Janeza) Janše in projekta uvajanja iliberalnega modela oblasti v Sloveniji, ampak tudi v pogledu politike Ljubljane do Zagreba,” ocenjuje novinar.

“Tanja Fajon je ves čas vztrajala pri implementaciji arbitražne razsodbe, prepričana pa je tudi, da Hrvaška ne izpolnjuje kriterijev za vstop v schengen. Pri tem je treba spomniti, da tovrstna stališča deli tudi ostala slovenska politična scena, zato je odhajajoči premier tu osamljen,” še dodaja.

“Zato je treba računati na to, da prihod Tanje Fajon na čelo slovenske diplomacije pomeni tudi vračanje arbitraže in pogojevanje odnosov s Hrvaško s spoštovanjem in implementacijo arbitražne odločitve, kar se nanaša tudi na hrvaški vstop v schengen. To pa verjetno pomeni tudi novo zaostrovanje odnosov med Ljubljano in Zagrebom,” med drugim še ugotavlja novinar Večernjega lista.

Št. komentarjev: 10
 1. Pubec pravi

  Takih ” avantur”, kot jih je zganjal JJ , Fajonka sigurno ne bo

 2. linke pravi

  škoda ker nismo naredili to z rdečimi 91 leta kot so naredili v Ruandi 94 leta. .bi bil danes blažen mir. pa nobenih golobov in ostale golazni

  1. Re gornjemu pravi

   Če si krvoločen pojdi v Ukrajino! Idi..ot

 3. linke pravi

  bom kar tu začel ,ne tam je tu tudi potrebno . kapiš buzi.

  1. Re gornjemu pravi

   Kar začni pri svojih, boš daleč prišel, govedar!

 4. ufff pravi

  mafijski nestrpni zločinsko vzgojeni kućanovi smrdeči levičarski pra sci in svi nje…..to je to…in nič več ….to so bili, so in bodo ostali…..ajd..nič novega pod sovražnim krvavordečim ljubljankovičevim soncem…

 5. linke pravi

  tako je , za njih so samo dolgi ali kratki rokavi na izbiro

  1. Re gornjemu pravi

   Za tebe pa samo umobolnica, brez izbire.

 6. linke pravi

  z drugimi besedami v novo izvoljeni Svobodni parlament . ali po domače -golobnjak.

 7. linke pravi

  z drugimi besedami v novo izvoljani parlament , ali po domače golobnjak.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen