Tudi Pavšič kot že prej njegov šef Šarec vrgel puško v koruzo in sporočil: Umikam soglasje za generalnega sekretarja DZ

2

Odhajajoči poslanec Robert Pavšič, glasen, a ne preveč kompetenten predstavnik ljudstva iz vrst propadle LMŠ, se je očitno prestrašil resnega dela na odgovorni funkciji.

Dosedanji poslanec LMŠ Robert Pavšič je namreč umaknil soglasje h kandidaturi za generalnega sekretarja državnega zbora. Namesto tega bo namreč prevzel vodenje kabineta najverjetnejše nove predsednice DZ Urške Klakočar Zupančič.

Spomnimo: kandidat za generalnega sekretarja DZ je bil še do danes poslanec LMŠ Robert Pavšič. Predsednik DZ Igor Zorčič je na vprašanje, ali se mu zdi nenavadno, da to funkcijo prevzema poslanec, dejal, da je funkcija specifična, saj mora generalni sekretar DZ paziti na interese vseh poslanskih skupin, tako opozicije kot koalicije. Spomnil je, da je doslej veljalo nepisano pravilo, da naj bi bili generalni sekretarji čim manj politično izpostavljeni. “Ampak na koncu je to vedno odločitev večine in na koncu se vedno presoja delo vsakega generalnega sekretarja,” je dodal.

Pavšiču na mestu generalnega sekretarja so bili nenaklonjeni tudi v SDS in NSi, ki bosta v bodočem sklicu delovali v opoziciji. Kot je danes dejal Krivec, je Pavšič po njihovi oceni “neprimerna izbira”. Po njegovih besedah bi namreč to mesto v skladu z običajem morala zasesti oseba, ki je vsaj na videz nevtralna. “To je za nas negativno presenečenje, glede na to, da je Gibanje Svoboda govorilo o nekem novem pristopu,” je dejal.

Št. komentarjev: 2
  1. ufff pravi

    zvesti kučanov mafijski nestrpni zločinsko vzgojeni sovražni smrdeči levičarski pra sec…ajd… nič novega..uspelo mu bo..ajd

  2. Gasilec pravi

    Uredništvo, se vam zdi gornji komentar normalen? Če ja, potem vas moram prijaviti za psihiatra pa tudi za sovražni govor!!.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen