Tradicionalna družina, ki jo tvorijo mama, oče in otroci, je osrednja celica družbe

0

Tradicionalna družina, ki jo tvorijo mama, oče in otroci, je osrednja celica družbe in je primarni temelj za nadaljnji razvoj in obstoj slehernega naroda. Je zibelka starodavnih modrosti, običajev, spoštovanja in domoljubja. Kultura, jezik in identiteta naroda so odraz vzgoje in življenjskega okolja.

Če je v zakonu ljubezen, je v hiši sloga. Če je v hiši sloga, je v družbi zadovoljstvo. Če je v družbi zadovoljstvo, je v državi blaginja. Če je v državi blaginja, je v svetu mir. (kitajski pregovor)

Vzgoja pa je odraz družinskih vrednot ter družbenega in kulturnega zaledja družine. Slovenija in Slovenci pripadamo okolju s krščansko tradicijo, ki je pomembno zaznamovala naš narodni značaj in postavila sistem vrednot, ki so tudi vrednote Evropske unije.

Živimo v družbi, ki se pospešeno stara, zato so otroci naša sedanjost in prihodnost. V Slovenski demokratska stranki si prizadevamo za vzpostavitev družinam prijaznega in podpornega okolja, ki med drugim vključuje varna in dolgoročna delovna mesta, ki mladim omogočajo finančno varnost in neodvisnost, kar je tudi osnova za snovanje doma in družine.

V SDS so ob tem lepem prazniku sporočili: “V SDS zagovarjamo družinsko politiko, ki prinaša ugodnosti in pogoje za družine in lažjo odločitev staršev za več otrok. V zadnjih dveh letih smo sprejeli mnogo pozitivnih ukrepov za naše družine in posameznike, ki si družino šele ustvarjajo. Zagotovili smo 500 € za novorojenca, uvedli brezplačen vrtec za drugega in vse nadaljnje otroke. Izplačali smo Covid dodatka za velike družine v višini 100 € za družine s 3 otroki in 200 € za družine s štirimi ali več otroki, izplačilo je bilo maja 2020 in januarja 2021. Zagotovili smo solidarnostni dodatek zaradi povečanja cen energentov: velike družine s 3 otroki 150 €, velike družine s 4 ali več otroki 200 €, izplačilo v aprilu 2022.

Prenovili smo stanovanjsko zakonodajo in sprejeli stanovanjsko shemo, ki omogoča mladim uspešno reševanje stanovanjskega problema, kar je eden od pogojev za ustvarjanje družine.

Po desetih letih smo objavili razpis za vlaganje v šole in vrtce, odobrenih je bilo 126 investicij po vsej Sloveniji. V Sloveniji je velika vključenost otrok v vrtce, kar je gotovo prednost in olajšuje mladim družinam skrb za otroke.

Z nakupom pomembne ITK opreme smo veliko otrokom omogočili dostop do računalnikov za pomoč pri izobraževanju. Investiralo se je tudi v športne objekte, kjer mladi in vsi ostali lahko preživljajo prosti čas pri športnih aktivnostih.

Zavedamo se, da so srečne in zadovoljne družine največje bogastvo in naložba v prihodnost. Tudi v prihodnje bomo sprejemali pozitivne ukrepe za naše otroke, mlade, mamice in očete, žene in može, babice in dedke.

Mednarodni dan družine obeležujemo od 15. maja 1993. V Ženskem odboru SDS ga že vrsto let obeležujejo s tradicionalnim Družinskim dnevom, srečanjem družin iz vseh koncev države, ki ga enkrat letno priredijo v različnih krajih o Sloveniji. Letošnji bo septembra v Strunjanu.”

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen