Siloviti spopadi na vzhodu Ukrajine, raketni napad na železnico v Lvovu

0

Ruska vojska je svoje sile usmerila v zavzetje regije Doneck, kjer trenutno potekajo hudi spopadi, je danes zapisal generalštab ukrajinske vojske v posodobljeni objavi na Facebooku. Ruska mornarica pa je izstrelila manevrirno raketo, ki je zadela železniško infrastrukturo v okolici zahodnega mesta Lvov, piše britanski BBC.

Generalštab ukrajinske vojske je sporočil, da je v zadnjih 24 urah njihovim enotam uspelo odbiti 11 ruskih napadov na območju Donecka in Luganska, pri čemer so zadeli rusko letalo Su-25 in manevrirno raketo. Prav tako so uničili pet ruskih tankov, en protiletalski raketni sistem tor, šest artilerijskih sistemov in 12 oklepnikov, še navajajo v generalštabu. BBC opozarja, da navedb generalštaba niso mogli neodvisno preveriti.

V okolici Lvova na zahodu Ukrajine pa je po navedbah ukrajinskih letalskih sil ruska mornarica z manevrirno raketo ponoči napadla železniško infrastrukturo. Ukrajinska zračna obramba je tri manevrirne rakete sestrelila, piše BBC.

Po poročanju BBC ruska vojska napada prometna vozlišča in skladišča goriva v okolici Lvova, s čimer poskuša prekiniti dobavo orožja iz držav EU.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen