(Opozicija bodoči razsipni Golobovi vladi že gleda pod prste) SDS vložila predlog za razpis posvetovalnega referenduma o predlogu sprememb zakona o vladi

1

Poslanska skupina SDS je v parlamentarni postopek vložila predlog za razpis posvetovalnega referenduma o predlogu sprememb zakona o vladi, je razvidno iz spletne strani DZ. V SDS namreč nasprotujejo večanju števila ministrstev, po besedah vodje poslancev SDS Danijela Krivca pa želijo vladi omogočiti več časa za razmislek o sestavi vlade.

Po predlogu zakona bi nova vlada imela 19 ministrstev in en vladni urad, kar bo po mnenju na novo nastajajoče koalicije, ki jo bodo, kot kaže, sestavljale Gibanje Svoboda, SD in Levica pripomoglo k večji učinkovitosti in odzivnosti.

Vlado bi tako sestavljala ministrstvo za finance, ministrstvo za zdravje, ministrstvo za zunanje in evropske zadeve, ministrstvo za notranje zadeve, ministrstvo za obrambo, ministrstvo za pravosodje, ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, ministrstvo za solidarno prihodnost, ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport, ministrstvo za javno upravo, ministrstvo za varstvo narave in prostor, ministrstvo za podnebje in energijo, ministrstvo za vzgojo in šolstvo, ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije, ministrstvo za infrastrukturo, ministrstvo za digitalno preobrazbo, ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj in ministrstvo za kulturo. Poleg 19 ministrstev bo del vlade še urad za Slovence v zamejstvu in po svetu.

Število komentarjev: 1
  1. Franc pravi

    Parkinsonov zakon pravi, večja ko je država, manj ima ministrstev in obratno.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen