Musk začasno ustavil prevzem Twitterja, vrednost delnic takoj potonila

0

Ameriški milijarder Elon Musk je danes sporočil, da “začasno zaustavlja” prevzem družbe Twitter, ki upravlja istoimensko družbeno omrežje, in sicer zaradi preverjanja podatkov o obsegu lažnih profilov. Po objavi so delnice družbe potonile, poročajo tuje tiskovne agencije.

Posel s Twitterjem je zaradi razjasnitve podrobnosti izračunov, da lažni profili na omrežju zares predstavljajo manj kot pet odstotkov uporabnikov, začasno ustavljen, je na Twitterju danes objavil Musk.

Po objavi so se delnice Twitterja v predborznem trgovanju pocenile tudi za skoraj četrtino, z njimi se je trgovalo po okoli 34,50 dolarja, pozneje pa si je tečaj opomogel na okoli 37 dolarjev, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Musk je kasneje na Twitterju dodatno objavil, da je še vedno odločen prevzeti družbo.

Po izračunih najbogatejši Zemljan in ustanovitelj proizvajalca električnih avtomobilov Tesla je izkoreninjenje lažnih profilov in profilov, za katerimi so računalniški programi, postavil v središče prevzema Twitterja. Ko je aprila naznanil posel, je dejal, da želi “premagati bote in preveriti avtentičnost ljudi”, s čimer da bo Twitter “boljši kot kdajkoli”, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Twitterjev upravni odbor je aprila soglasno sprejel 44 milijard dolarjev vreden Muskov predlog za prevzem družbe. Posel morajo odobriti še delničarji družbe.

Po predlogu bi delničarji prejeli 54,20 dolarja za delnico, kar bi bila 38-odstotna premija glede na zaključno vrednost delnice 1. aprila, zadnji dan trgovanja, preden je Musk razkril, da je postal največji delničar Twitterja in da ima v podjetju približno devetodstotni delež.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen