Dr. Zver z realno povolitveno sliko: Gibanje Svoboda je pozicionirano ekstremno levo, imelo bomo prokremeljsko vlado!

6

Na srečanju največje politične skupine v Evropskem parlamentu, Evropske ljudske stranke (EPP), je prišlo do ostre izmenjave stališč med evropskima poslancema te skupine iz Slovenije Ljudmilo Novak in Milanom Zverom. Slednji je novo vlado Roberta Goloba označil za prokremeljsko, Novakova pa je za poraz koalicije na volitvah okrivila Janeza Janšo.

Poslanec Zver (EPP/SDS) je konec aprila na internem srečanju kolegom iz EPP v Bruslju skušal pojasniti vzroke za poraz njegove stranke SDS na aprilskih parlamentarnih volitvah v Sloveniji. Kot je po poročanju slovenskega portala N1 dejal Zver, se je v Sloveniji zgodil Winston Churchill sindrom. Torej, da je Winston Churchill kot veliki zmagovalec druge svetovne vojne nato na rednih parlamentarnih volitvah izgubil in da se je nekaj podobnega zgodilo tudi odhajajočemu premierju in predsedniku njegove stranke Janezu Janši.

Ob tem je Gibanje Svoboda označil kot ekstremno levo, Roberta Goloba pa za energetskega oligarha ali tajkuna, ki da bo pod močnim vplivom gospodarskih in drugih lobijev. Zver je tudi ocenil, da bo nova vlada pod vplivom Rusije in da gre za prokremeljsko vlado.

Na njegove izjave se je odzvala poslanka Ljudmila Novak (EPP/NSi), ki je predstavila svoj pogled na volitve v Sloveniji. Kot je dejala, je njena stranka Nova Slovenija, ki je sestavljala koalicijsko vlado, “vedno žrtev nekaterih potez predsednika vlade Janeza Janše”.

“Te volitve so bile referendum proti Janši, proti nekaterim njegovim potezam, ki so zelo podobne Orbanovim potezam,” je dejala na videoposnetku, ki ga je v ponedeljek med drugim objavila tudi na Twitterju.

Kot je ob tem še dejala, je Goloba, ki je “tako bliskovito zdaj zmagal in dobil 41 sedežev od 90, pravzaprav naredila Janševa vlada, ker je odstavljala razne direktorje, ker je delala čistko na javni radioteleviziji, ker je uničevala Slovensko tiskovno agencijo”.

“To je izključno poraz Janeza Janše, vlada je sicer naredila veliko dobrih potez,” je še dejala poslanka Novak in ob tem ocenila, da ljudje v Sloveniji ne želijo takšnega vladanja, kot ga kaže Janez Janša. Menila je tudi, da bi EPP “morala enkrat to tudi videti, spregledati in mu ne dajati podpore”.

Zverove očitke, da bo Golobova vlada prokremeljska, pa je zavrnila z besedami: “Vsa slovenska politika je proti vojni v Ukrajini, proti Putinu in ni dostojno, da sedaj krivdo za ta poraz valimo na Putina. To ni res.”

Ob objavi videoposnetka je Novakova na Twitterju objavila še naslednji zapis: “Kot krščanska demokratka si nikoli ne bi oprostila, če bi bila ob tako hudih manipulacijah Milana Zvera, s katerimi je v Bruslju želel načeti suverenost in integriteto moje domovine, preprosto tiho.”

Št. komentarjev: 6
 1. Gasilec pravi

  Zver je kot Janšev SančoPansa

 2. mirror pravi

  Kmalu se bo odpravila Fajonova v Beograd, potem pa naprej v Moskvo.

  1. Re gornjemu pravi

   Kam pa ti? V Prištino?

 3. Re gornjemu pravi

  Kam pa ti? V Prištino?

 4. ufff pravi

  kućanovi mafijski nestrpni jugobalkanski smrdeči levičarski komunjzerski zločinski pra sci in svi nje……nič posebno novega, ajd..oni so taki in taki bodo ostali….navaden smrdeči levičarski mafijski gn oj…ajd

 5. ufff pravi

  najbolj smešno pa bo opazovati smrdeče MAFIJSKE kučanove kur be iz bande 571, zaposlene kot kao ” neodvisne” novinarčke in ku rbe…..hahahahah..ta smrdeči mafijski gn oj , bo moral sedaj pridno lizati “novo” vlado….hahahhhaha..nekatere je rdeća mafija poslala v parlament….ahahhahahha

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen