[Boksarski svet obnemel] Šok za svetovnega prvaka Canela; Bivol ga je pošteno “pretepel”

0

(Pre)visoke ambicije boksarskega svetovnega prvaka Canela Alvareza, so ga žal dohitele to soboto, ko se je kralj “funt za funt” srečal z zares odličnim boksarjem, v obliki nepremaganega prvaka WBA v poltežki kategoriji Dmitryja Bivola.

Alvarez (57-2-2, 39 KO), prvak v štirih divizijah, je v 12 rundah dosegel skupno samo 84 udarcev, saj je Bivol (20-0, 11 KO) imel odlično obrambo in natančno udarjanje. S soglasno odločitvijo v T-Mobile Areni v Las Vegasu, je na koncu zasluženo dvignil roke v zrak. Vsi trije sodniki so podelili glasove 115-113 za Bivola.

“Žal mi je, da sem pokvaril tvoje načrte [za boj jesenske trilogije proti] Gennadiyju Golovkinu,” je dejal po koncu dvoboja Bivol. “Čestitke [Alvarezu], on je odličen prvak in spoštujem ga. Toda če ne verjameš vase, kaj boš storil? Ne boš dosegel ničesar. Jaz Verjamem in moja ekipa verjame.”

Šest mesecev po tem, ko je Canelo postal prvi nesporni prvak v srednji kategoriji s štirimi pasovi, se je mehiški boksar ponovno dvignil v kategorijo 175 funtov, odkar je z nokautom Sergeja Kovaljeva leta 2019 prislužil naslov WBC. Tokrat ta kategorija Canelu ni bila usojena. Alvarez ni uspel prebiti tehnične moči Bivola, nekdanjega ruskega amaterskega zvezdnika, katerega moč hitro nevtralizira napad njegovih nasprotnikov.

Bivolov udarec je bil ves čas na mestu in na vsak posamezen udarec, ki ga je zadel Alvarez, se je dosledno odzval s čistimi kombinacijami. Bivol je Alvarezu dovolil, da je stal od blizu pred njim, vendar mu nikoli ni dal dovolj čiste udarne cone, na katero bi lahko pristali udarci mehiškega boksarja.

“Čutil sem njegovo moč. Kot je razvidno iz moje roke, me je udaril po roki, ne pa po glavi,” je povedal Bivol. “Bolje je. Imel je dobro hitrost in moč. Morda je bila njegova napaka, da je metal samo močne udarce. Po močnih udarcih se je sprostil in utrudil. Počutil sem se odlično. To je bil največji boj v moji karieri in užival sem v tem boju. Ko so me ljudje izžvižgali, mi je dalo še več energije.”

Alvarez, katerega prejšnji edini poraz je bil proti Floydu Mayweatherju leta 2013, je po poročanju CompuBoxa povezal le 17 % svojih udarcev proti Bivolu.

“Je velik prvak. Včasih v boksu zmagaš ali izgubiš. Danes sem izgubil, on pa je zmagal,” je dejal Alvarez. “Je res dober borec. Je borec, ki pride in gre ven. Tudi jaz sem čutil njegovo moč. To je bila dobra zmaga zanj.”

Po boju je Alvarez namignil, da bi lahko prišlo do ponovnega dvoboja, za katerega se zdi, da je Bivol nanj povsem pripravljen.

“Ponovna tekma? Ni problema. Pogovorimo se o repasažu,” je dejal Bivol. “Ta boj sem sprejel, ker sem si samo želel priložnosti in cenim to priložnost. Pripravljen sem na repasaž, želim se samo prepričati, da sem zmagal, in zdaj me obravnavajo kot prvaka.”

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen