(3 milijone evrov za zdravstveno varstvo Mariborčanov) Pridobljeno državno sofinanciranje za izgradnjo mariborske zdravstvene postaje Magdalena

0

Mestna občina Maribor je pridobila državno sofinanciranje za izgradnjo zdravstvene postaje Magdalena, ki jo bo postavila na območju ambulant na Jezdarski ulici. Skupna vrednost investicije znaša 9,5 milijona evrov, od tega naj bi iz državnega proračuna prejeli nekaj manj kot tri milijone evrov. Gradnja se bo po napovedih začela jeseni letos.

Z občine so danes sporočili, da bo javno naročilo za izvedbo gradbenih del objavljeno v prihodnjih dneh. Obenem so dodali, da je ministrstvo za zdravje izdalo sklep o sofinanciranju projekta ob upoštevanju pogoja, da se projekt uvrsti v Načrt razvojnih programov za obdobje 2022 – 2025.

V zdravstveni postaji Magdalena v velikosti dobrih 3400 kvadratnih metrov se bodo izvajale storitve splošnega zdravstvenega varstva, otroškega zdravstvenega varstva, varstva žensk in laboratorija, ki sodijo pod okrilje osnovnega zdravstvenega varstva, ter specialistične ambulante. V pritličje objekta bo umeščena lekarna, v kletnih prostorih pa bo obiskovalcem na voljo 30 parkirnih mest. V primeru naravnih nesreč bo v objektu možno prilagoditi programe.

Gre za enoto, ki sodi pod okrilje javnega Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor, in se je prej imenovala zdravstvena postaja Tabor. Ambulante so že lani preselili v stavbo medobčinskega stanovanjskega sklada v Dvorakovi ulici in je tudi deloval center za cepljenje proti covidu-19. Obstoječi prostori so sicer dotrajani, zato se jih bo porušilo in zgradilo nove.

V Mariboru načrtujejo tudi novo zdravstveno postajo Tezno, ki pa jo bodo postavili na novi lokaciji.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen