Večer o davljenju mladoletnikov: To kar je župan Arsenovič nasilno storil 13-letnemu fantu je nesprejemljivo in zavržno!

5

Aljoša Peršak v komentarju Čez rob piše o mariborskem županu Sašu Arsenoviču, ki naj bi fizično napadel mladoletnika, ki ga je po njegovih opozorilih, da se tuja lastnina ne uničuje, ozmerjal. Avtor meni, da je bilo dejanje v vsakem primeru nedopustno in se sklicuje na županove pretekle prepire z mlajšimi prebivalci Maribora.

“Kaj ga je privedlo, da je dvignil roko nad 13-letnega fanta, je Arsenovič skušal pojasniti v arogantnem odzivu, v katerem svojega ravnanja niti omenil ni, ampak je odgovornost za incident v celoti preložil na najstnike, ki naj bi bili poškodovali zabojnik za rabljene teniške žogice. Po njegovih opozorilih, da se tuja lastnina ne uničuje, pa so ga ozmerjali, kar je bilo po mnenju Arsenoviča nedopustno.

A kaj potem reči o poškodovanju tujega otroka? Na načelni ravni se lahko strinjamo, da je v mestu preveč vandalizma in premalo medsebojnega spoštovanja, a prav nobene dileme tudi ne bi smelo biti ob vprašanju, kako naj ob tem reagira zrela, odgovorna oseba. Vsako nasilje nad otroki je nesprejemljivo in zavržno. Ali je župan fanta res davil ali “samo” zgrabil, je v tem kontekstu nepomembno, za odrgnine in modrice na vratu 13-letnika opravičila preprosto ni.”

Št. komentarjev: 5
 1. raft pravi

  Da mojemu mulcu to naredi ga fentam.

 2. Re gornjemu pravi

  Ti si tipičmi napihnjeni enoumnež! Pa ja ne misliš, da ga je Arsenovič napadel kar tako. Le kako bi se izgovarjal, da si ti na njegovem mestu. Ti bi mulce ( seveda , če so slučajno rdeči) pobil, ker veš , da se tebi , ki si ” pravilno usmerjen” , nebi nič zgodilo.

  1. raft pravi

   Repetaš, glede na izjave trenerjev, ki so vse to videli ga je res napadel kar tako. Očetova dolžnost je, da varuje svoje otroke. V takšnih primerih se ne gleda na politično pripadnost ali narodnost. Barabe, ki davijo otroke je treba obravnavati na ulici, ker našim sodišču ni zaupati.

 3. linke pravi

  jaz mu pa dam prav , županu namreč

 4. Pubec pravi

  Bravo Kaloh, pobalinstvo je treba ” negovati” , kajne?

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen