Premier Janša ob veliki noči poudaril pomen upanja ter enotnosti in povezanosti naroda, hkrati pozval k udeležbi na volitvah

0

Premier Janez Janša je v velikonočnem voščilu poudaril pomen upanja ter enotnosti in povezanosti naroda. Izrazil je željo, da bi kristjani odgovornost do domovine pokazali z udeležbo na državnozborskih volitvah in bi izbrali “prave voditelje”.

“Upanje, ki ga prinaša velika noč, se vedno znova dotakne odprtih src. Vsakič kot prvič in vedno tako, kot v danem trenutku najbolj potrebujemo. Iz velikonočnega upanja črpamo moč. V njem najdemo oporo v težkih preizkušnjah,” je, kot so danes sporočili iz kabineta predsednika vlade, poudaril Janša.

Lansko leto nas je naučilo, da so težki časi lahko tudi priložnost za nov začetek, pravi premier in dodaja, da lahko najbolj strme poti premagamo le, če verjamemo, da zmoremo. “Znova se je potrdilo, da smo kot narod močni in zmagoviti, če smo enotni in povezani,” je dodal.

O bližajočih se državnozborskih volitvah je dejal, da še zdaleč ne bodo tako usodne, kot je bila osamosvojitev, da pa za slovensko prihodnost ne bodo nič manj pomembne. Tudi tokrat gre za Slovenijo, kot je leta 1990 po izglasovanem plebiscitu dejal Jože Pučnik, je dodal.

“Želim si, da bi kristjani svojo odgovornost do domovine izrazili tudi tako, da bi odšli na volitve in na njih izbrali prave voditelje. Voditelje, ki bodo znali živeti in delati za druge, ki jim je blagor drugih pri srcu in jim je dobro skupnosti vsakdanja skrb,” je dejal Janša.

Dodal je, da tako kot velika noč vedno znova vrača upanje, je tudi pomladni čas obet novega začetka in znanilec boljšega jutri. Pozval je, naj vse v odločitvah prihodnjih dni in mesecev “vodi ljubezen do domovine in tistih, ki jih nosimo v srcu”.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen