Na dolenjski avtocesti v prometni nesreči umrl 44-letni voznik kombija

0

Na dolenjski avtocesti med priključkoma Trebnje in Bič je dopoldne prišlo do prometne nesreče, v kateri je umrl 44-letni voznik kombija iz Novega mesta. Trčil je v tovorno vozilo, ustavljeno na odstavnem pasu, so sporočili s Policijske uprave (PU) Novo mesto. Krak avtoceste v smeri Ljubljane je zato zaprt.

Po prvih ugotovitvah je voznik kombija silovito trčil v zadnji del tovornega vozila, ki ga je voznik zaradi okvare ustavil na odstavnem pasu in ustrezno označil. Zaradi hudih poškodb je 44-letnik umrl na kraju nesreče.

Okoliščine in vzrok za prometno nesrečo policisti še preiskujejo, ogleda sta se udeležila tudi preiskovalni sodnik in okrožni državni tožilec.

Zaradi nesreče je dolenjska avtocesta med priključkoma Trebnje in Bič pri Medvedjeku v smeri Ljubljane zaprta. Obvoz poteka po regionalni cesti na relaciji Trebnje-Ivančna Gorica, kjer zaradi gostote prometa prav tako prihaja do občasnih zastojev.

Voznik kombija je prva letošnja smrtna žrtev v prometnih nesrečah na območju Policijske uprave Novo mesto. Lani v prvem trimesečju ni bilo prometnih nesreč s smrtnim izidom.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen