Vlada za razgledni stolp v Rogaški Slatini odobrila sofinanciranje v višini dveh milijonov evrov

0

Vlada je na včerajšnji dopisni seji v veljavni načrt razvojnih programov 2022-2025 državnega proračuna uvrstila projekt gradnje razglednega stolpa Kristal v Občini Rogaška Slatina. Tej je odobrila sofinanciranje upravičenih stroškov investicije v višini največ dveh milijonov evrov, so sporočili iz vladnega urada za komuniciranje.

Občina Rogaška Slatina je projekt uvrstila med glavne investicije v okviru strategije razvoja turistične destinacije Rogaška Slatina za obdobje 2020 – 2027. S projektom želi občina prispevati k dvigu konkurenčnosti turističnega gospodarstva v občini in regiji, kakor tudi povečanje obsega turistične dejavnosti, kar prinaša ugoden vpliv na nadaljnji razvoj turističnih destinacij in regij, so pojasnili.

S projektom bodo obenem ustvarjena nova delovna mesta, in sicer neposredno pet zaposlitev v organizaciji poslovanja po zaključku investicije, kot tudi posredno z multiplikativnimi učinki na gospodarstvo. Kot so izpostavili, se projekt izvaja v degradiranem urbanem območju, kar pomeni, da prinaša revitalizacijo oziroma aktiviranje še neizkoriščenih potencialov turistične destinacije.

O postavitvi 106 metrov visokega stolpa so se decembra 2020 izrekli prebivalci občine na referendumu, kjer je večina podprla postavitev stolpa. Naložba v ta projekt naj bi znašala 3,7 milijona evrov. Gradbeno dovoljenje za razgledni stolp je slatinska občina pridobila julija lani, po njenih pričakovanjih bi bila lahko postavitev stolpa končana v začetku leta 2023.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen