Osumljeni pošiljatelj zavržnih groženj politikom je Celjan Teodor Goznikar, če včeraj član SNS! Jelinčič je podtaknjenca medtem že izključil iz svoje stranke.

1

Policija še preiskuje, kdo je oktobra več politikom poslal pisma z grožnjami. Je pa po poročanju medijev v zvezi s tem že opravila razgovor z vsaj enim osumljenim. Gre za Celjana Teodorja Goznikarja, sicer člana SNS. Prvak stranke Zmago Jelinčič je že sporočil, da mu je članstvo v sredo prenehalo. Omenjeni je za Večer zaslišanje potrdil, a zanikal vpletenost.

Jelinčič je za Siol izjavil, da je šokiran in da je morda Teodor Goznikar »še eden od podtaknjencev v stranko«, primerjal pa ga je tudi z Zoran Stevanovićem, nekoč prav tako Jelinčičevim političnim sopotnikom.

Na policiji sicer poudarjajo, da intenzivna kriminalistična preiskava še vedno poteka, zato zaradi interesa preiskave in varstva osebnih podatkov podatkov o morebitnih osumljencih ne razkrivajo.

Je pa Teodor Goznikar, po poročanju Večera sicer bivši poveljnik občinskega štaba civilne zaščite Celje, kamor je bil postavljen v času aktualne vlade, za časnik povedal, da so celjski kriminalisti pred dvema dnevoma z njim “opravili razgovor kot z enim od sedmih osumljencev v tej zadevi”. “In to zato, ker sem bil pred časom zabeležen na eni izmed varnostnih kamer, ko sem na Trojanah kupoval krofe, kar večkrat počnem. S pošiljanjem omenjenih grozilnih pisem nimam nič,” je zatrdil. Ob tem je bil kritičen tudi do uhajanja informacij iz policijske preiskave v medije.

Ker gre za člana SNS, se je danes s pisno izjavo in obsodbo oglasil tudi prvak te stranke Jelinčič. Glede groženj je zapisal, da v SNS takšna ekscesna dejanja najostreje obsojajo in sodijo, da ne gredo v okvir demokratičnega političnega udejstvovanja v državi. Pričakujejo še uradno uradno obvestilo o dogodku in sankcioniranju domnevnega osumljenca, ne glede na to pa mu je po besedah Jelinčiča v sredo že prenehalo članstvo stranke. Omenjeni sicer ni bil član nobenih organov stranke, je navedel.

Pisma z grožnjami, v katerih so bili priloženi tudi naboji, je sicer oktobra prejelo več političnih predstavnikov, med drugim premier Janez Janša, obrambni minister Matej Tonin, notranji minister Aleš Hojs, Jelinčič ter dve poslanski skupini v državnem zboru.

Poročanje medijev o domnevnem osumljencu sicer odmeva tudi v političnih vrstah. Notranji minister Aleš Hojs je v sredo na Twitterju zapisal, da lahko glede na poročanje medijev le čestita policistom “za odlično opravljeno delo pri preiskavi in kot kaže, tudi odkritju storilca pošiljanja pisemskih pošiljk z naboji”. Kot je še navedel, je to nov dokaz, da policija v nasprotju z natolcevanjem opozicije in medijev, dela strokovno in nepolitično.

Tudi vodja poslanske skupine Konkretno Gregor Perič se je na Twitterju zahvalil policiji in dodal, da “moramo storilcem takih zavržnih dejanj omogočiti dovolj časa za razmislek o njihovem početju v ustreznih institucijah”.

Predsednik DS Alojz Kovšca je v današnji izjavi izrazil ogorčenje nad tem, da naj bi bil domnevni osumljenec v preteklosti prejemnik plakete DS za prostovoljstvo. Po njegovem mnenju takšna ravnanja prestopajo meje zdravega razuma, politika v Sloveniji pa se po njegovi oceni spušča “na nivo političnega piromanstva”.

Sporočilo SNS o primeru Goznikar:

V Slovenski nacionalni stranki smo šokirani in zgroženi nad dejanjem našega člana Teodorja Goznikarja, za kar smo izvedeli iz medijev. Takšna ekscesna dejanja najostreje obsojamo in sodimo, da ne gredo v okvir demokratičnega političnega udejstvovanja v državi.

Glede na določena namigovanja nekaterih medijev, izjavljamo, da gospod Goznikar ni bil nikakršna desna roka predsednika stranke, kakor ni bil tudi član nobenih organov stranke. Bil pa je član Slovenske nacionalne stranke.

Pričakujemo seveda uradno obvestilo o dogodku in sankcioniranju gospoda Goznikarja, ki mu je z včerajšnjim datumom, torej z 2. februarjem 2022 prenehalo članstvo v Slovenski nacionalni stranki. Do uradnega seznanjenja z zadevo in pojasnili, ne bomo dajali drugih izjav.

Število komentarjev: 1
  1. Poštar pravi

    Mu je tudi kaj plačal, če je izpolnil naročilo?

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen